TOP 3: Nämä yllättävät ruoat auttavat torjumaan flunssan
Immuunipuolustus suojaa meitä flunssalta, mutta tiesitkö, mitkä yllättävät ruoka-aineet voivat auttaa vahvistamaan kehon luontaista puolustusmekanismia?
Flunssakausi jyllää parhaimmillaan, mutta tietyt ruoka-aineet voivat ravintoainepitoisuutensa vuoksi auttaa vahvistamaan immuunipuolustusta ja välttämään parhaimmillaan flunssan kokonaan.
1. Bataatti
Erityistä: Sisältää paljon A-vitamiinia
Bataatit saavat oranssin värinsä antioksidantista nimeltä beetakaroteeni. Beetakaroteeni muuttuu kehossa A-vitamiiniksi, joka parantaa immuunipuolustusta ja auttaa elimistöä taistelussa tulehduksia vastaan.
2. Punainen liha
Erityistä: Sisältää paljon sinkkiä
Sinkki tunnetaan immuunipuolustusta vahvistavista vaikutuksistaan. Yhdestä pihvistä vähärasvaista naudanlihaa saa puolet päivittäisestä sinkin tarpeesta. Ruokatieto.fi-sivusto muistuttaa kuitenkin, ettei lihavalmisteita ja punaista lihaa ravintosuositusten mukaan ei tulisi käyttää 500 grammaa enempää viikossa.
3. Ruusukaali
Erityistä: Sisältää paljon liukenevia kuituja
Flunssan voi onnistua välttämään syömällä monipuolisesti lisukkeeksi sopivaa ruusukaalia Ruusukaali on monikäyttöinen kasvis, joka voi suojata elimistöä viruksilta. On saatu viitteitä siitä, että ruusukaalin sisältämät liukenevat kuidut vähentävät myös elimistön tulehduksia.
Lähteet: blackdoctor.com, ruokatieto.fi, terveysvatsa.fi
MTV LIFESTYLE
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia