TOP 3: Nämä yllättävät ruoat auttavat torjumaan flunssan

pihvi,-grilli
Shutterstock

Immuunipuolustus suojaa meitä flunssalta, mutta tiesitkö, mitkä yllättävät ruoka-aineet voivat auttaa vahvistamaan kehon luontaista puolustusmekanismia?

Flunssakausi jyllää parhaimmillaan, mutta tietyt ruoka-aineet voivat ravintoainepitoisuutensa vuoksi auttaa vahvistamaan immuunipuolustusta ja välttämään parhaimmillaan flunssan kokonaan.

1. Bataatti

Erityistä: Sisältää paljon A-vitamiinia

Bataatit saavat oranssin värinsä antioksidantista nimeltä beetakaroteeni. Beetakaroteeni muuttuu kehossa A-vitamiiniksi, joka parantaa immuunipuolustusta ja auttaa elimistöä taistelussa tulehduksia vastaan.

2. Punainen liha

Erityistä: Sisältää paljon sinkkiä

Sinkki tunnetaan immuunipuolustusta vahvistavista vaikutuksistaan. Yhdestä pihvistä vähärasvaista naudanlihaa saa puolet päivittäisestä sinkin tarpeesta. Ruokatieto.fi-sivusto muistuttaa kuitenkin, ettei lihavalmisteita ja punaista lihaa ravintosuositusten mukaan ei tulisi käyttää 500 grammaa enempää viikossa.

3. Ruusukaali

Erityistä: Sisältää paljon liukenevia kuituja

Flunssan voi onnistua välttämään syömällä monipuolisesti lisukkeeksi sopivaa ruusukaalia Ruusukaali on monikäyttöinen kasvis, joka voi suojata elimistöä viruksilta. On saatu viitteitä siitä, että ruusukaalin sisältämät liukenevat kuidut vähentävät myös elimistön tulehduksia.

Lähteet: blackdoctor.com, ruokatieto.fi, terveysvatsa.fi

MTV LIFESTYLE

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja