Tomi Björckilta uusi aluevaltaus: Mukaan viinibisnekseen

Keittiömestari Tomi Björck on perustanut yhdessä kahden muun ravintola-alan ammattilaisen kanssa oman viinitukun.

Keittiömestari ja ravintoloitsija Tomi Björck panostaa nyt ruoan lisäksi entistä enemmän myös viineihin. Björck on perustanut yhdessä sommelier Janne Hallan sekä ravintolapäällikkö Lari-Pekka Ikosen kanssa viinin maahantuontiyrityksen Soil Wine Groupin. Helsingissä perustettu ja sieltä käsin toimiva viinitukku uskoo voimakkaasti viinin ravintolamyyntiin nyt ja tulevaisuudessa. Nuoret yrittäjät kertovat suhtautuvansa viiniin rennosti ilman suurempaa hienostelua ja he haluavat välittää tämän fiiliksen omille asiakkailleen.

– Meillä valikoiman ytimen muodostavat viinit, jotka toimivat erityisen hyvin ravintolaympäristössä: niitä voi heittää myös laseittain myyntiin paikassa kuin paikassa. Tuomme kohtuuhintaisia viinejä, joita ihmiset haluavat oikeasti juoda, emme pienen piirin snobbailuviinejä., kolmikko kertoo tiedotteessaan.

Soil Wine Groupin edustamista taloista enemmistö tuottaa viininsä eettisesti ja ekologisesti kestävin periaattein. Viinit tuodaan niin uusilta kuin klassisiltakin viinintuotantoalueilta, painottuen eurooppalaisiin viineihin.

– Myös laadukkaat skumpat kuuluvat itsestäänselvästi rosteriimme, niitä juodaan aina vain enemmän ja enemmän. Houkutteleva, laseittain myytävä kuplajuoma kuuluu kaikkiin ravintoloihin, hyvänä bisneksenä ja erinomaisena ruokajuomana.

Soil Wine Group aikoo työskennellä erityisesti baarien ja ravintoloiden kanssa. Yritys aloitti toimintansa elokuussa 2014.

MTV LIFESTYLE

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja