"Timanttia kaikenlaisessa grillaamisessa" – valmista itse helpot kastikkeet
Unohda valmistuotteet ja loihdi itse herkulliset kastikkeet grilliruoan seuraksi!
Sivumaku-blogia kirjoittava Jani Kinnunen suosittelee grilliruokien ystäville itse tehtyä mojo de ajo -kastiketta sekä basilikaisen yrttistä salsa verdeä. Bloggarin mukaan kumpikin kastike sopii aivan loistavasti erilaisten grilliherkkujen seuraksi. Tällä kertaa Kinnunen itse valmisti kastikkeet grillatulle munakoisolle.
– Munakoiso saa höysteeksi lattarihenkistä mojo de ajo -kastiketta sekä lopussa piristeeksi basilikkaisen yrttistä salsa verdeä. Molemmat soosit ovat timanttia kaikenlaisessa grillaamisessa, Kinnunen kirjoittaa.
Kastikkeiden valmistamista ei suinkaan tarvitse jättää viime tinkaan, sillä ne voi tehdä valmiiksi jo vaikkapa edellisenä päivänä.
– Kastikkeet voi tehdä jo edellisenä päivänä, jolloin grillaus sujuu nopsaan ja helposti. Mojo de ajoa kantsii tehdä kerralla isompi satsi ja laittaa jääkaappiin. Se säilyy siellä kuukauden, Kinnunen vinkkaa.
Katso mojo de ajon ja salsa verden reseptit Sivumaku-blogista täältä!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa