Tiesitkö? Yllättävä ainesosa tekee pekonista entistä maukkaampaa
Tiesitkö, että pekonista voi tehdä vieläkin parempaa? Ja että se tapahtuu oluen avulla?
PopSugars-sivusto vinkkaa oluella glaseeratun pekonin tekevän maistuvasta possuherkusta vieläkin mehevämpää.
Oluella glaseerattu pekoni:
0,6 dl hunajaa
0,6 dl vaahterasiirappia
1,2 dl tummaa lager-olutta (esim. Samuel Adams Boston Lager)
0,5 rkl karkeaa vanhan ajan sinappia
0,5 rkl sinappijauhetta (esim. Colman's)
8 siivua pekonia
1. Laita uuni lämpiämään 150 asteeseen ja levitä leivinpaperi uuninpellin päälle.
2. Sekoita hunaja ja siirappi ja lisää se pienikokoiselle paistinpannulle, paista keskilämmöllä kunnes seos kuplii. Alenna paistolämpötilaa ja hauduta kevyellä lämmöllä noin 3–4 minuuttia. Lisää olut ja hauduta edelleen, kunnes noin puolet seoksesta on poissa. Ota pois liedeltä ja sekoita nopeasti sinapit joukkoon.
3. Laita pekonit leivinpaperin päälle ja levitä vielä pekonien päälle toinen paperi. Paista noin 14–15 minuuttia.
4. Painele pekonia talouspaperilla, jotta suurin osa rasvasta tarttuu siihen. Sudi pensselin avulla glaseerauskastike pekonien päälle ja paista vielä 135 asteessa 40–45 minuuttia.
5. Tarjoile välittömästi siten, että glaseerattu puoli on ylöspäin.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti