Tiesitkö? Tästä syystä ananas voi kirvellä suussa
Ananas aiheuttaa monelle kirvelyä suussa, mutta tiedätkö, mistä tämä johtuu?
Syy siihen, että ananas saattaa kutittaa suussa tai aiheuttaa lieviä allergisia reaktioita on se, että se sisältää bromelaiini-nimistä entsyymiä. Ananaksessa kaikkein eniten bromelaiinia on sen kovassa ytimessä.
Bromelaiini on luontainen entsyymi, joka esimerkiksi mureuttaa lihaa luonnostaan. Muiden ananaskasvien tapaan bromelaiinia sisältävä ananas voi aiheuttaa tämän entsyymin vuoksi erilaisia reaktioita suussa.
Monet uskovat, että ananaksen kirvelevä tai kutittava vaikutus vähenee, jos pilkottujen ananaspalojen antaa odottaa yön yli ennen herkuttelua. Tähän ei kuitenkaan olla saatu vahvistusta tieteestä.
Lähde: Popsugar
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Brie-parsataskut
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti