Tequilasta saatiin lupaavia tutkimustuloksia: Voiko tämä olla totta?
Tutkijoiden mukaan tequilan valmistukseen käytetty kasvi sisältää luustoa vahvistavia ainesosia.
Tuoreen meksikolaistutkimuksen mukaan tequilan valmistuksessa käytetty agave tequilana -kasvin sisältämät polymeerit auttavat estämään luuston haurastumista ja hidastamaan osteoporoosia.
Meksikolaisessa tutkimuskeskuksessa suoritetuissa hiirikokeissa havaittiin, että agave tequilanan polymeerit hidastivat kalsiumin ja magnesiumin haihtumista luustosta. Samalla luustoa vahvistavan osteokalsiinin määrä lisääntyi.
Tequila-kasvien sisältämiä polymeerejä nauttineilla hiirillä osteokalsiinin määrä kasvoi 50 prosentilla. Samalla niiden luusto vahvistui.
Merkittävää oli, että uuden luuaineksen määrä kasvoi hiirillä osteoporoosista huolimatta.
Lähteet: Metro, Science Daily
***
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan