Täydellinen mättöruoka: Oletko jo kokeillut pekonipommia?

shutterstock_146131100
Shutterstock

Oletko sinä jo kokeillut pekoniin käärittyä lihamureketta?

Lihamureketta vai pekonia? Ehkä kumpaakin! Testaa tämä Aussie Grillerin pekonipommiksi kutsuttu resepti, josta riittää suuremmallekin porukalle syötäväksi.

Tarvitset:
2 kg porsaan jauhelihaa
1 1/2 tl suolaa
1 tl valkopippurijauhetta
1 tl valkosipulijauhetta
1 tl kuivattua salviaa
2 tl cayenne-pippuria (halutessasi)
1 kg pekonisiivuja
250 g paistettuja pekonipaloja
BBQ-kastiketta

VINKKI: Tällä reseptillä annoksesta tulee iso. Tee pienempi mureke pienemmälle porukalle!

Tee näin:
1. Sekoita kulhossa jauhelihaan mausteet: mausta suolalla, valkopippurilla, valkosipulijauheella, salvialla ja cayenne-pippurilla. 
2. Puno seuraavaksi pekonisiivuista "kudos". Katso mallia Aussie Grillerin videolta alta!


3. Tee sitten jauhelihasta reilun sentin paksuinen levy. Voitele levy BBQ-kastikkeella. Ripottele päälle vielä paistettuja pekonipaloja.
4. Rullaa lihalevy murekkeeksi ja asettele pekonikudoksen päälle. Kieritä mureke vielä pekonikudoksen sisään rullalle.
5. Pekonipommin kypsyminen grillillä epäsuorassa lämmössä vie noin 3–3,5 tuntia.
6. Tarjoile murekeviipale esimerkiksi hampurilaissämpylöiden välissä coleslawn kera!

Kuinka pekonipommi valmistuu? Katso Aussie Grillerin video!

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja