Täydellinen mättöruoka: Oletko jo kokeillut pekonipommia?
Oletko sinä jo kokeillut pekoniin käärittyä lihamureketta?
Lihamureketta vai pekonia? Ehkä kumpaakin! Testaa tämä Aussie Grillerin pekonipommiksi kutsuttu resepti, josta riittää suuremmallekin porukalle syötäväksi.
Tarvitset:
2 kg porsaan jauhelihaa
1 1/2 tl suolaa
1 tl valkopippurijauhetta
1 tl valkosipulijauhetta
1 tl kuivattua salviaa
2 tl cayenne-pippuria (halutessasi)
1 kg pekonisiivuja
250 g paistettuja pekonipaloja
BBQ-kastiketta
VINKKI: Tällä reseptillä annoksesta tulee iso. Tee pienempi mureke pienemmälle porukalle!
Tee näin:
1. Sekoita kulhossa jauhelihaan mausteet: mausta suolalla, valkopippurilla, valkosipulijauheella, salvialla ja cayenne-pippurilla.
2. Puno seuraavaksi pekonisiivuista "kudos". Katso mallia Aussie Grillerin videolta alta!
3. Tee sitten jauhelihasta reilun sentin paksuinen levy. Voitele levy BBQ-kastikkeella. Ripottele päälle vielä paistettuja pekonipaloja.
4. Rullaa lihalevy murekkeeksi ja asettele pekonikudoksen päälle. Kieritä mureke vielä pekonikudoksen sisään rullalle.
5. Pekonipommin kypsyminen grillillä epäsuorassa lämmössä vie noin 3–3,5 tuntia.
6. Tarjoile murekeviipale esimerkiksi hampurilaissämpylöiden välissä coleslawn kera!
Kuinka pekonipommi valmistuu? Katso Aussie Grillerin video!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti