Tästä herkusta gluteenitonta ruokavaliota noudattava joutuu luopumaan

ruisleipä

Gluteenitonta ruokavaliota noudattava joutuu usein luopumaan kokonaan yhdestä suomalaisesta perinneherkusta. Viljaton kattaus -esikoisteoksensa kirjoittanut Emmi-Liia Sjöholm kertoi Huomenta Suomessa gluteenittoman ruokavalion haasteista.

Viljatuotteet eivät sovi kaikille ja tästä syystä yhä useampi noudattaa gluteenitonta ruokavaliota. Ruokabloggaaja Emmi-Liia Sjöholm on paneutunut gluteenittomaan ruokavalioon ja myöntää, että hän on joutunut luopumaan ruisleivästä kokonaan gluteenittoman ruokavalion myötä.

– Ruisleipä on sellainen, että sitä on vaikea korvata, Torkkuja ja nokkosia -blogia pitävä Sjöholm kertoo Huomenta Suomessa.

Gluteenittomia leipiä on tarjolla kaupoissa ja niitä on mahdollista leipoa myös itse, gluteenittomista raaka-aineista. Ruisleipää muistuttavaa koostumusta gluteenittomista jauhoista ei Sjöholmin mukaan kuitenkaan saa aikaan.

–  Aika harvoin niistä saa sellaista ruisleivän elämystä, mutta muutamassa kuukaudessa siihen tottuu, Sjöholm jatkaa.

Yleensä gluteenitonta ruokavaliota noudattavat keliaakikot, joille rukiin, vehnän ja ohran sisältämä valkuaisaine, gluteeni, aiheuttaa ohutsuolen limakalvoilla tulehdusreaktioita. Viime aikoina gluteenittoman ruokavalion noudattaminen on noussut myös trendiksi muidenkin kuin keliaakikoiden joukossa.

KATSO GLUTEENITTOMAT RESEPTIT:
Tofulevite
Feta-shakshouka
Gluteeniton leipä

Emmi-Liia Sjöholm vieraili Huomenta Suomessa – katso video!

Makuja.fi – tykkää meistä Facebookissa!

MTV LIFESTYLE

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja