Kansainvälinen munapäivä: Muistatko vielä nämä huikeat niksit?

kananmuna
Shutterstock

Kansainvälisen kananmunapäivän kunniaksi kannattaa palauttaa mieleen kätevät munaniksit. Tiesitkö nämä jo?

Kansainvälisen kananmunapäivän tarkoitus on muistuttaa kananmunien terveyshyödyistä. Tiesitkin varmaan jo, että tämä proteiinipommi sopii erinomaisesti aamupalaksi, mutta muistatko vielä nämä munaniksit?

Munankuoripalat pois keltuaisesta tai valkuaisesta helposti

Jos munankuoren palasia putoaa keltuaisen tai valkuaisen joukkoon, saat noukittua ne helposti pois kastamalla sormesi ensin veteen. Kuoripalat tarttuvat tämän jälkeen sormeen helposti!

Erottele keltuaiset ja valkuaiset

Riko kananmuna kulhoon. Ota tyhjä, puhdas vesipullo, purista kevyesti ja osoita sillä keltuaista. Lakkaa puristamasta ja pullo imee keltuaisen sisäänsä. Sitten voitkin tyhjentää keltuaisen toiseen kulhoon.

Makuja.fi testasi, toimiiko niksi. Katso video:

Helpot kokkelit

Pannulla paistamisen sijaan voit valmistaa muna-aamiaisen helpomminkin. Tee munista ensin kokkelia mikronkestävässä mukissa ja kypsennä sitten mikrossa noin minuutin. Herkku on valmis, kun kokkeli on kiinteää. Saat vähäkalorisemman ja superkuohkean muna-aamiaisen!

Vaihtoehtoisesti voit valmista kokkelin myös kuoren sisällä. Tähän niksiin tarvitset tosin pitkähihaisen t-paidan, narua ja tietysti kananmunan. Sitten vain pyörittelemään munaa paidan sisällä! Tämän jälkeen voit keittää kananmunan normaaliin tapaan ja kuoriessasi sen, huomaat sisältä löytyvän valmista kokkelia!

Katso videolta tarkemmat ohjeet:

LUE MYÖS:  

Jos videot eivät toimi mobiililaitteellasi, valitse täysversio sivun alalaidasta.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja