Syödäänkö teillä koskaan eineksiä, Tomi Björck?

Lehtikuva

Ravintoloitsija Tomi Björck paljasti Makuja.fi-sivustolle, millaista arkiruokaa hänen kotonaan syödään arkena.

Vastikään uuden Huippukokin kotiruokaa 2 -kirjan julkaissut Tomi Björck on kahden pienen lapsen isä – ja hektisessä lapsiperheen arjessa ruokaa on välillä haastavaa loihtia riittävän nopeasti. Millaista ruokaa Björckeillä syödään arkena?

– Meillä syödään ihan perussafkaa. Meidän lapset on niin pieniä, niin meillä tehdään kyllä aika perusjuttuja, huippukokki kertoo.

– Kyllä meilläkin tehdään ihan tavallistakin makaronilaatikkoa – ja hyvää sellaista, Björck jatkaa.

Eineksille vankka "ei"

Vaikka arki olisi hyvinkin kiireistä, ei huippukokki tarjoa lapsilleen eineksiä. Perheessä pidetään tiukasti kiinni siitä, että ruoka maistuu hyvältä – ja siitä, että se on valmistettu hyvistä raaka-aineista.

– Tykkään tehdä aina maku edellä ruokaa – ja raaka-aineiden laadukkuus on myös arkena tärkeää. Meillä ei kyllä mitään valmisruokia näy himassa, Björck kertoo.

Vaimonsa Minka Björckin kanssa huippukokki tekee mielellään ruokaa. Vaimon kanssa nautitut kotiruoat ovat usein muunnelmia perinteisemmistä resepteistä.

– Haen usein perus-kotiruokaan vähän mausteisempaa maailmaa esimerkiksi välimerellisistä, meksikolaisista tai aasialaisista mauista, huippukokki toteaa.

Lapset otetaan mukaan ravintolaan

Björck matkustaa perheensä kanssa paljon, ja sitä myötä myös lapset ovat tottuneet syömään ravintoloissa. Huippukokki uskoo, että näiden kokemusten myötä perheen pienimmätkin oppivat arvostamaan erilaisia ruokia.

– Olemme pyrkineet siihen, että kaikkea pitää syödä. En usko, että heistä tulee ikinä ruoan suhteen nirsoja, Björck toteaa.

– Esimerkiksi Joakimin suosikkikeittiö on japanilainen, hän kertoo parivuotiaan poikansa makumieltymyksistä.

Vaikka etenkin aasialaiset maut ovat myös Björckin itsensä mieleen, myöntää hän, että perinteiset suomalaisetkin herkut maistuvat huippukokille.

– Pakko sanoa, että myös ihan peruslihapullat puolukkahillolla todella toimivat, huippukokki nauraa.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja