"Syntyy käden käänteessä" – näin teet voista terveellisempää

shutterstock_204684469
Shutterstock

Kokeile reseptiä, jonka avulla voi muuttuu terveellisemmäksi!

Hyvinvointivalmentaja Hanna Stolt neuvoo tuoreessa teoksessaan Aamupala – hyvinvointi alkaa aamusta (readme 2015), kuinka voista voi jalostaa pienellä vaivalla terveellisempää. Stolt vinkkaa sekoittamaan voin joukkoon hyviä rasvoja kasviöljyn muodossa.

– Tämä voilevite syntyy käden käänteessä ja saat siihen kivaa vaihtelua käyttämällä erimakuisia kasvi- ja siemenöljyjä sekä lisäämällä sekaan yrttejä, Stolt kertoo.

Kun levitteeseen käyttää pellavansiemen- tai hamppuöljyä, tulee siihen samalla lisättyä hyviä omega3-rasvahappoja.

Voilevite

2 rasiallista tavallista voilevitettä

500 g voita
2 dl kasvi- tai pähkinäöljyä
1 dl vettä
ruususuolaa

Anna voin pehmetä huoneenlämmössä. Vatkaa se sitten sähkövatkaimella tasaiseksi massaksi ja sekoita hiljalleen joukkoon kasviöljy koko ajan vatkaten.

Kun massa on tasaista, vatkaa joukkoon vesi. Jatka vatkaamista, kunnes seoksesta tulee hieman kuohkeaa. Mausta halutessasi suolalla.

Purkita voilevite ja säilytä jääkaapissa.

Lähde: Hanna Stolt: Aamupala – hyvinvointi alkaa aamusta (readme 2015)

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.