Suurin osa kasvissyöjistä luovuttaa – näin nopeasti liha palaa lautaselle

kasvisruoka
Shutterstock

Kasvissyöjiksi ryhtyneistä valtaosa palaa jossain vaiheessa syömään lihaa, kertoo tuore tutkimus. 

Oletko sinäkin kokeillut jossain vaiheessa elämääsi kasvisruokavaliota mutta siirtynyt sittemmin takaisin sekaruokavalioon? Et ole ainoa. Yli puolet kasvissyöjistä luovuttaa jo ensimmäisen vuoden aikana, uutisoi Newser.com

Tutkimuksen mukaan 84 prosenttia kasvissyöjistä siirtyy jossain vaiheessa takaisin sekaruokavalioon. 53 prosenttia kasvissyöjistä ottaa lihan takaisin lautaselle jo ensimmäisen vuoden aikana kasvisruokavalion aloittamisesta, kertoo Humane Research Councilin ja Harris Internationalin keräämä tutkimustieto. Kolmannes kasvissyöjiksi ryhtyvistä luovuttaa tutkimuksen mukaan jo kolmessa kuukaudessa.

Mikä sitten saa kasvissyöjät syömään jälleen eläinkunnan tuotteita? Tutkimuksen mukaan läheisten tuen puute ja haluttomuus erottua joukosta ovat suurimmat syyt lopettaa kasvissyönti. Jo aiemmat tutkimukset ovat osoittaneet, että ihminen syö mielellään samaa ruokaa, mitä ystävänsäkin. Myös mieliteot liharuokia kohtaan olivat yksi syy ruokavalion vaihtamiselle.

Tutkimusdata koostui 11 000:n Yhdysvalloissa asuvan aikuisen tiedoista. Heistä kaksi prosenttia oli parhaillaan kasvissyöjiä ja kymmenen prosenttia entisiä kasvissyöjiä. 88 prosenttia ei ollut koskaan kokeillut kasvisruokavaliota. 

LUE MYÖS:

Lähde: newser.com

MTV LIFESTYLE

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja