Mainos
Mainos
Mainos

Supersuosittu kreikkalainen jogurtti on proteiinipitoinen herkku

Monen terveellisesti syövän ostoslistalla on jo pitkään ollut terveellinen kreikkalainen jogurtti. Oletko kuitenkaan koskaan ajatellut, mikä tekee jogurtista niin erinomaisen verrattuna muihin?

Kreikkalaista jogurttia voinee piakkoin kutsua jo ruokahitiksi, sillä niin suosituksi tuote on noussut maailmalla. Jogurtin myynti on kasvanut esimerkiksi Yhdysvalloissa hurjasti viimevuosien aikana.

Ero kreikkalaisen ja tavallisen jogurtin valmistuksessa piilee maidosta erottuvan nesteen, heran, poistamisessa. Kun jogurtista poistetaan hera, saadaan tällöin aikaiseksi kermaista ja paksua kreikkalaista jogurttia.

– Kun hera poistetaan, jogurtista poistuu samalla hiilihydraatteja ja sokeria. Samanaikaisesti jogurtin sisältämän proteiinin määrä lisääntyy, kertoo ravitsemusterapeutti Karen Roth.

Reilu annos kreikkalaista jogurttia voikin sisältää yhtä paljon proteiinia kuin 85 grammaa rasvatonta lihaa. Tämä tekee tuotteesta erityisesti painonhallitsijan ystävän.

Kokeile kotona: Pehmeä ja täyteläinen Valio kreikkalainen jogurtti

Täyteläinen ja samettisen pehmeä Valio kreikkalainen jogurtti sopii dippeihin, tzatziki-tyyppisiin alkuruokiin, kastikkeisiin, jälkiruokiin sellaisenaan tai sekoitettuna kermavaahdon joukkoon, leivontaan. Kokeile myös aamu-, ilta- ja välipalana marjojen, myslin tai hunajan kera.

Lue lisää tuotteestaValion sivuilta.

Kreikkalaista jogurttia myös laktoosittomana!

Valio Eila® Laktoositon kreikkalainen jogurtti on herkullinen kerrosjogurtti, jossa yhdistyvät pehmeä maustamaton jogurtti ja raikas hillo.

Valio Eila® kreikkalaiset jogurtit tarjoavat kaikille jogurtin ystäville jotain uutta. 150 gramman pikareissa makuvaihtoehtoina sitruuna, persikka, mansikka ja vadelma-granaattiomena. Nauti aina kun mielesi tekee hyvää!

Lue lisää tuotteista Valion sivuilta

Artikkelin tarjoaa: Valio

 

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.