Suomen rannikolle upotettiin samppanjaa – täältä löytyy 350 pullon kuohuvakätkö!

samppanja
colourbox.com

Ranskalainen samppanjan tuottaja hautasi muutama viikko sitten yhteensä 350 pulloa samppanjaa Itämereen kypsymään.

Tunnettu ranskalainen samppanjan tuottaja Veuve Clicquot on laskenut Itämereen yhteensä 350 pulloa samppanjaansa kypsymään. Samppanjakätkö on haudattu 43 metrin syvyyteen lähelle yksityisomistuksessa olevaa Silverskärin saarta Ahvenanmaan saaristoon. 

Useat viinituottajat ovat viime vuosina kokeilleen vedenalaista kypsyttämistä. Näin on tehnyt muun muassa Larrivet Haut-Brion viinitila Bordeaux'sta.

Veuve Clicquot'n kypsentämiskokeilu toteutetaan samalla alueella, josta löydettiin vuonna 2010 168 pulloa samppanjaa haaksirikkoutuneesta laivasta. Rahdista löytyi muun muassa Veuve Clicquot'n samppanjaa vuodelta 1839.

Kypsentämistapoja vertaillaan keskenään

Veuve Clicquot'n pullot laskettiin Ahvenanmaan rannikolle noin kaksi viikkoa sitten nosturilla pulloille suunnitellussa metallisessa häkissä.

Dominique Demarville Veuve Clicquot'ilta kertoo, että ideana on jäljitellä vuoden 2010 löytöä upottamalla merenpohjaan valikoima erilaisia viinejä, ja seurata, miten viinit kypsyvät merenpohjassa verrattuna viineihin, jotka kypsyvät Veuve Clicquot'n omissa kellareissa Reimsissä.

”Meri pysyy lähes muuttumattomasti neljä asteisena siinä missä meidän kellareissa lämpötila on noin 11 astetta”, sanoo Demarville.

Samppanja-asiantuntijat kutsutaan vertamaan meressä kypsytettyä samppanjaa kellareissa kypsytettyihin juomiin kahden tai kolmen vuoden kuluttua.

Lähde: decanter.com

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat