Suomen merkittävin ruokafestivaali lopettaa: "Olosuhteiden pakosta meidän on mahdotonta jatkaa"

Viime kesänä seitsemättä kertaa järjestettyä Taste of Helsinki -festivaalia ei enää järjestetä vuonna 2019.

Videolla huippukokki kertoo arvostettujen Michelin-tähtien taustoista.

Järjestyksessään seitsemäs Taste of Helsinki -tapahtuma oli menestys kaikilla mittareilla. Tänä vuonna suosittu gourmetfestivaali levittäytyi Töölönlahden puistoon ja tapahtuman uusi sijainti keräsi laajalti kiitosta yhteistyökumppaneilta sekä asiakkailta. Vuonna 2019 tapahtumaa ei kaikesta huolimatta enää järjestetä, konseptin maahan tuonut Barry MacNamara kertoo tiedotteessaan. 

– Taste of Helsingin uusi sijainti toimi erinomaisesti ja ravintolakattaus oli loistava, mutta valitettavasti olosuhteiden pakosta meidän on mahdotonta jatkaa, MacNamara kertoo.

– Ongelmat muun muassa alueen ja alati kasvaneiden tilavuokrien kanssa sekä muut ulkoiset tekijät ovat pakottaneet meidät tekemään tämän vaikean päätöksen.

Vuosien saatossa Taste of Helsinki on esitellyt monipuolisen kattauksen pääasiassa helsinkiläisten huippuravintoloiden tarjonnasta kohtuuhintaisina annoksina ja tapahtuma on vuosittain kerännyt kymmentuhatpäisen kulinaristiyleisön.

"Meillä ei ole nyt muita vaihtoehtoja, kuin lopettaa" 

Suomen merkittävimmän ruokafestivaalin päätavoite oli tuoda huippuravintolat ja niiden klassikkoannokset kerralla suuren yleisön tietoisuuteen ja nautittavaksi. Taste of Helsinki -gourmetfestivaalilla nähtiin nimekkäitä, jopa Michelin-tähtiä keränneitä ravintoloita.

Seitsemän vuoden aikana tapahtumassa ennätettiin tarjoilla lähes 400 000 annosta noin 75 000 kävijälle.

– Tarkoituksenamme aikanaan oli tuoda jotain uutta ja jännittävää Helsinkiin sekä elävöittää kaupungin ravintolakulttuuria. Olen ylpeä siitä mitä olemme saaneet aikaiseksi. Aika näyttää, mitä teemme seuraavaksi. Toivon, että Taste of Helsingin perinnöstä syntyy jotain aivan uutta, mutta meillä ei ole nyt muita vaihtoehtoja, kuin lopettaa tähän, MacNamara toteaa.

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja