Mainos

Suomalaiskokki paljastaa pastankeittomokan, jota "ei missään tapauksessa saa tehdä" – ethän sorru?

Michelin-ravintola Olon keittiömestari Pekka Terävä opasti Neste K -huoltoasemien keittiöhenkilökuntaa pastankeiton saloihin. 

Neste K -liikenneasemien keittiöhenkilökunnan koulutuksessa opiskeltiin, miten sekä kotioloissa että ammattikeittiöissä saadaan aikaiseksi täydellistä pastaa. Keittiöammattilaisia kouluttanut Food Camp Finlandin huippukokki Pekka Terävä kertoi pari oleellista vinkkiä pastan valmistamiseen.

Kesko ja Neste aikovat viedä Suomen liikenneasemat uudelle aikakaudelle. Uuden Neste K -liikenneasema konseptin tuloksena syntyy uusi ruokakonsepti ja viihtyisä miljöö. Muutokset näkyvät liikenneasemilla vaiheittain vuoden 2017 loppuun mennessä. Ruokakonseptin on suunnitellut Food Camp Finlandin konsultointi- ja koulutusyksikkö, joka vastaa uuden ruokasisällön lisäksi liikenneasemien yrittäjien ja keittiöiden vetäjien koulutuksesta.

– Kun pastapaketti ilmoittaa keittoajaksi 11 minuuttia, siitä otetaan heti 2 minuuttia pois. Muuten pastasta tulee ylikypsää.

– Kun esimerkiksi fusilli halkaistaan keskeltä, niin siellä pitäisi näkyä valkoinen osa keskellä. Rakenteen pitää erottua hyvin. Silloin se on täydellistä.

Älä lisää öljyä pastaveden joukkoon

Terävä myös muistutti, ettei pastan keittoveden joukkoon pidä missään nimessä lisätä öljyä. 

– Ei missään tapauksessa mitään öljyä sinne veden joukkoon. Öljyä jää pastan pintaan ja kun teemme kastikkeen, se ei enää tartu siihen pastaan. Ja me nimenomaan haluamme, että se pasta imee sitä kastiketta. Öljy hylkii sitä.

Lopuksi keittiömestari vielä muistutti, ettei kastiketta kannata lisätä pastan joukkoon liikaa. Kukaan ei halua syödä kastikkeessa uivaa pastaa.

***


Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja