Suomalaiskauppoihin ainutlaatuinen uutuusleipä – saavutti Ruotsissa jo huippusuosion
Suomalaisten ruokakauppojen hyllyille saadaan alkuvuodesta leipä, jollaista ei olla ennen nähty.
Fazer alkaa pian valmistaa erikoista leipää, jossa suuri osa jauhoista on korvattu juureksilla. Palsternakasta, porkkanasta ja punajuuresta leivottuja leipiä ei olla ennen nähty suomalaisissa ruokakaupoissa vastaavassa muodossa.
Nousi hittituotteeksi Ruotsissa
Ruotsissa paljon juureksia sisältävää leipää Fazer Rotfruktsbrödiä ryhdyttiin myymään jo vuosi sitten. Juuresleipä on noussut naapurimaassamme sittemmin ilmiöksi, ja sen suosion vuoksi myös Suomessa ryhdytään valmistamaan leipää, jossa yli kolmannes jauhoista on korvattu juureksilla.
– Suomalaiseen versioon on leivottu vieläkin enemmän kasvisia sekä mukana on suomalaisten suosikkiviljoista ruista ja täysjyvävehnää, Fazer Leipomoiden valikoima- ja tuotekehitysjohtaja Heli Anttila kertoo.
– Kun jauhojen määrää vähennetään ja taikinaan lisätään noin paljon juurespaloja, leipä on yksinkertaisesti vaikea saada pysymään koossa. Juurespalat myös rikkovat leipätaikinan sitkorakennetta, joten rakenne oli luotava toisella tapaa, Anttila kertoo.
Juuresleipiä aletaan myymään Suomessa helmikuun alusta alkaen.
Lähde: Fazer
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa