Suomalainen siideri voitti kansainvälisen juomakilpailun
Paksuniemen Juomatehtaan siideri Rääkkylästä on voittanut jo kolmannen kansainvälisen siiderikilpailun Englannissa.
Voittajasiideri on nimeltään Jyrki Perinteinen Siideri. Siideri palkittiin jo toisen kerran tänä vuonna, ja tällä kertaa kyseessä oli Englannin Herefordissa järjestetty kansainvälinen siideri- ja perrykilpailu. Juomatehdas osallistui kilpailussa kuivien ja medium-makeutettujen siidereiden sarjoihin. Juomatehtaan kuiva siideri voitti oman sarjansa.
Kilpailussa mukana olivat Englannin ja Walesin merkittävimmät siiderin valmistajat, sekä osallistujia muun muassa Yhdysvalloista. Vuosittain järjestettävään kilpailuun hyväksytään vain aidot, (craft ciders and perries) täysmehuun valmistetut, laimentamattomat ja käsittelemättömät siiderit ja perryt.
Aikaisemmin keväällä sama siideri voitti Putleyssä järjestetyn kilpailun avoimen kuivien siidereiden sarjan. Vuosi sitten Paksuniemen Juomatehtaan Jyrki #1, Försti -siideri voitti Englanissa, Herfordissa järjestetyssä kansainvälisessä kilpailussa Culinary medium/sweet -sarjan.
– Voitto lisää uskoani ja varmuutta siihen, että suomalaisista omenoista voidaan valmistaa erittäin korkeatasoisia, huippulaatuisia juomia, kommentoi Paksuniemen juomatehtaan Jyrki Hirvonen.
Paksuniemen Juomalehdas sijaitsee Rääkkylässä Pyhäselän rannalla Pohjois-Karjalassa, Paksuniemen venesatamassa. Juomat valmistetaan kokonaan paikallisista raaka-aineista. Siidereiden lisäksi tuotevalikoimassa on myös marjaviinejä ja limonadeja.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa