Suomalainen siideri voitti kansainvälisen juomakilpailun

terassi
Kuvituskuva. Suomalainen siideri niitti menestystä kansainvälisessä kilpailussa. Lehtikuva

Paksuniemen Juomatehtaan siideri Rääkkylästä on voittanut jo kolmannen kansainvälisen siiderikilpailun Englannissa.

Voittajasiideri on nimeltään Jyrki Perinteinen Siideri. Siideri palkittiin jo toisen kerran tänä vuonna, ja tällä kertaa kyseessä oli Englannin Herefordissa järjestetty kansainvälinen siideri- ja perrykilpailu. Juomatehdas osallistui kilpailussa kuivien ja medium-makeutettujen siidereiden sarjoihin. Juomatehtaan kuiva siideri voitti oman sarjansa.

Kilpailussa mukana olivat Englannin ja Walesin merkittävimmät siiderin valmistajat, sekä osallistujia muun muassa Yhdysvalloista. Vuosittain järjestettävään kilpailuun hyväksytään vain aidot, (craft ciders and perries) täysmehuun valmistetut, laimentamattomat ja käsittelemättömät siiderit ja perryt.

Aikaisemmin keväällä sama siideri voitti Putleyssä järjestetyn kilpailun avoimen kuivien siidereiden sarjan. Vuosi sitten Paksuniemen Juomatehtaan Jyrki #1, Försti -siideri voitti Englanissa, Herfordissa järjestetyssä kansainvälisessä kilpailussa Culinary medium/sweet -sarjan.

– Voitto lisää uskoani ja varmuutta siihen, että suomalaisista omenoista voidaan valmistaa erittäin korkeatasoisia, huippulaatuisia juomia, kommentoi Paksuniemen juomatehtaan Jyrki Hirvonen.

Paksuniemen Juomalehdas sijaitsee Rääkkylässä Pyhäselän rannalla Pohjois-Karjalassa, Paksuniemen venesatamassa. Juomat valmistetaan kokonaan paikallisista raaka-aineista. Siidereiden lisäksi tuotevalikoimassa on myös marjaviinejä ja limonadeja.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja