Mainos

Suklaalla yllättävä terveyshyöty – parantaa muistia?

Tuoreen tutkimuksen mukaan suklaasta saattaa olla hyötyä muistille, kertoo Women's Health. 

Nature Neurosciencessä julkaistun uuden tutkimuksen mukaan antioksidanttipitoinen tumma kaakao voi auttaa muistia toimimaan paremmin. 

Tutkimustiimi selvitti keinoja hidastaa ikääntymiseen liittyvää muistin heikkenemistä antioksidanttien avulla. Tutkijat epäilivät, että suklaan sisältämät flavanolit saattaisivat olla avuksi muistin heikkenemisen ehkäisemisessä. Jo aiemmat tutkimukset olivat osoittaneet, että flavanolit parantavat verenkiertoa.

Tutkimukseen osallistui 37 50–69-vuotiasta tervettä aikuista, joista osa joi kolmen kuukauden ajan päivittäin runsaasti flavanoleja sisältävää kaakaota ja osa kaakaota, joka sisälsi vain vähän flavanoleja. Kolmen kuukauden jälkeen runsaasti flavanoleja sisältävää kaakaota juoneiden muisti toimi paremmin kuin tutkimuksen alussa ja oli verrattavissa jopa 30 vuotta nuorempien muistiin.

Tutkimuksen luotettavuudesta voi kuitenkin olla montaa mieltä, sillä sen rahoitukseen osallistui myös suklaata valmistava yritys. Toiseksi on huomioitava, että tutkimusotanta oli hyvin pieni, joten laajemmat tutkimukset ovat tarpeen ennen johtopäätösten tekoa.

Tumman suklaan terveyshyödyistä on kuitenkin olemassa muitakin tutkimuksia, eikä pala tai kaksi tummaa suklaata tai kohtuulliset määrät kaakaota luultavasti ole ainakaan haitaksi terveydelle. 

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja