1:53

Söisitkö sinä 36 osteria päivässä? Psykiatri väittää äyriäisten auttavan masennukseen – tiede tukee erikoista hoitomuotoa

Videolla näytetään, kuinka osteri kuuluu avata oikein.

Psykiatrin mukaan ostereiden syöminen voi todella auttaa masennuksen hoidossa. Myös tiede tukee tätä erikoiselta kuulostavaa väitettä. 

Tohtori Drew Ramsey on määrännyt ahdistuksesta ja masennuksesta kärsiville potilailleen vaihtoehtoista hoitomuotoa, joka saattaa herättää valtaväestössä epäilyksiä. Tohtori on nimittäin määrännyt potilailleen ostereita.

New Yorkissa sijaitsevan Columbian yliopiston apulaisprofessorin ja psykiatrin mukaan tällä suositulla ruokalajilla todella on mielenterveyttä parantavia vaikutuksia. Myös tiede tukee osaltaan tätä väitettä. 

Ruoalla merkittävä rooli kuntoutumisessa

Tutkimuksissa pitkäketjuisten omega-3-rasvahappojen puute on yhdistetty masennukseen, mikä saattaa osittain selittää sen, miksi rasvahappoja sisältävien ostereiden syömisen on todettu auttavan mielenterveysongelmien nujertamisessa. 

Myös ostereiden sisältämillä B12-vitamiineilla ja sinkillä voi olla merkittävä rooli mielenterveysongelmien hoidossa. 

Eräs Ramseyn potilaista, päivässä peräti 36 osteria syönyt henkilö on tohtorin kanssa samoilla linjoilla sen suhteen, että ruoalla voi todella olla merkittävä rooli kuntoutumisessa.

– Se oli yksi osa kokonaisuutta, joka auttoi minua masennuksen hoidossa ja auttoi tuntemaan oloni paremmaksi, potilas kertoo erikoisesta hoitomuodosta.

Ramsay uskoo vakaasti elintarvikkeiden käyttöön mielenterveysongelmien hoidossa, ja mies onkin kirjoittanut aiheesta lukuisia kirjoja. Vaikka ruoalla voi varmasti vaikuttaa oireisiin, Ramsay ei korvaa lääkkeitä kokonaan ruoalla, vaan käyttää ruokavaliota osana hoitokokonaisuutta.

Tämä hoitomuoto saattaa tulla varsin kalliiksi, sillä osterit ovat varsin hintavaa tavaraa. 

Lähde: Delish

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja