Söisitkö sinä 36 osteria päivässä? Psykiatri väittää äyriäisten auttavan masennukseen – tiede tukee erikoista hoitomuotoa
Psykiatrin mukaan ostereiden syöminen voi todella auttaa masennuksen hoidossa. Myös tiede tukee tätä erikoiselta kuulostavaa väitettä.
Tohtori Drew Ramsey on määrännyt ahdistuksesta ja masennuksesta kärsiville potilailleen vaihtoehtoista hoitomuotoa, joka saattaa herättää valtaväestössä epäilyksiä. Tohtori on nimittäin määrännyt potilailleen ostereita.
New Yorkissa sijaitsevan Columbian yliopiston apulaisprofessorin ja psykiatrin mukaan tällä suositulla ruokalajilla todella on mielenterveyttä parantavia vaikutuksia. Myös tiede tukee osaltaan tätä väitettä.
Ruoalla merkittävä rooli kuntoutumisessa
Tutkimuksissa pitkäketjuisten omega-3-rasvahappojen puute on yhdistetty masennukseen, mikä saattaa osittain selittää sen, miksi rasvahappoja sisältävien ostereiden syömisen on todettu auttavan mielenterveysongelmien nujertamisessa.
Myös ostereiden sisältämillä B12-vitamiineilla ja sinkillä voi olla merkittävä rooli mielenterveysongelmien hoidossa.
LUE MYÖS: Ostereiden syömiseen liittyvä yksityiskohta on saanut ihmiset pois tolaltaan – "tekisi mieli itkeä"
Eräs Ramseyn potilaista, päivässä peräti 36 osteria syönyt henkilö on tohtorin kanssa samoilla linjoilla sen suhteen, että ruoalla voi todella olla merkittävä rooli kuntoutumisessa.
– Se oli yksi osa kokonaisuutta, joka auttoi minua masennuksen hoidossa ja auttoi tuntemaan oloni paremmaksi, potilas kertoo erikoisesta hoitomuodosta.
Ramsay uskoo vakaasti elintarvikkeiden käyttöön mielenterveysongelmien hoidossa, ja mies onkin kirjoittanut aiheesta lukuisia kirjoja. Vaikka ruoalla voi varmasti vaikuttaa oireisiin, Ramsay ei korvaa lääkkeitä kokonaan ruoalla, vaan käyttää ruokavaliota osana hoitokokonaisuutta.
Tämä hoitomuoto saattaa tulla varsin kalliiksi, sillä osterit ovat varsin hintavaa tavaraa.
Lähde: Delish
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan