Säästä työpaikkaruokailussa – varaa nämä raaka-aineet töihin

shutterstock_143262214
Manteleita on hyvä pitää varalla työpaikalla sopivana välipalana. Shutterstock

Ruokakuluissa voi parhaimmillaan säästää suuria summia, jos työpaikkalounaan sijaan ottaa mukaansa omat eväät – tai iltapäiväpullan korvaa itsetehdyllä välipalalla. Aika ei kuitenkaan tunnu aina aamuisin riittävän eväiden kokoamiseen ja siksi työpaikalla voi pitää kiireisiä aamuja silmällä pitäen tiettyjä luotto-raaka-aineita.

The Small Change Diet -kirjan kirjoittanut Keri Gans kertoi vinkkinsä siihen, millaisia raaka-aineita töihin kannattaa varata, jotta kevyt ja terveellinen lounas tai välipala on helppo koota työpäivän aikana ihan itse – ja säästää selvää rahaa.

Kokojyväleipä

Kun työpaikalla on varalla täysjyväleipää, on siitä helppo koota lounas- tai välipalaleivät edulliseen hintaan. Useille leivät ovat turhan kevyt lounas, mutta kiireisen päivän aikana täysjyväleipä voi pelastaa kurnivalta vatsalta.

Rasvaton jogurtti

Tölkeissä myytävien jogurttien varaaminen työpaikalle on helppo heino taata se, että nälän yllättäessä varalla on jotain terveellistä ja edullista. Jogurtin seurana on hyvä herkutella esimerkiksi pähkinöillä, ettei ruokailu jää liian kevyeksi.

Säilykkeet

Liha- ja kalasäilykkeet kestävät aavaamattomina pitkään huoneenlämmössä ja tästä syystä niitä kannattaa varata hätävararuoaksi työpaikalle. Säilykkeet eivät vaadi myöskään lämmittämistä ja ovat siksi erityisen näppärä valinta.

Mantelit

Manteleissa on valtavasti hyviä proteiineja ja rasvoja, jotka auttavat pitämään näläntunteen loitolla välipalana tai osana lounasta. Manteleita on helppo säilyttää työpaikalla kuivassa paikassa.

Hedelmät

Hedelmät ovat monelle tuttuja terveellisiä välipaloja, mutta hedelmillä voi myös täydentää lounasta. Hedelmät säilyvät myös moitteettomina useamman päivän vaikkapa työpöydällä.

MTV LIFESTYLE

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!