Säästä työpaikkaruokailussa – varaa nämä raaka-aineet töihin
Ruokakuluissa voi parhaimmillaan säästää suuria summia, jos työpaikkalounaan sijaan ottaa mukaansa omat eväät – tai iltapäiväpullan korvaa itsetehdyllä välipalalla. Aika ei kuitenkaan tunnu aina aamuisin riittävän eväiden kokoamiseen ja siksi työpaikalla voi pitää kiireisiä aamuja silmällä pitäen tiettyjä luotto-raaka-aineita.
The Small Change Diet -kirjan kirjoittanut Keri Gans kertoi vinkkinsä siihen, millaisia raaka-aineita töihin kannattaa varata, jotta kevyt ja terveellinen lounas tai välipala on helppo koota työpäivän aikana ihan itse – ja säästää selvää rahaa.
Kokojyväleipä
Kun työpaikalla on varalla täysjyväleipää, on siitä helppo koota lounas- tai välipalaleivät edulliseen hintaan. Useille leivät ovat turhan kevyt lounas, mutta kiireisen päivän aikana täysjyväleipä voi pelastaa kurnivalta vatsalta.
Rasvaton jogurtti
Tölkeissä myytävien jogurttien varaaminen työpaikalle on helppo heino taata se, että nälän yllättäessä varalla on jotain terveellistä ja edullista. Jogurtin seurana on hyvä herkutella esimerkiksi pähkinöillä, ettei ruokailu jää liian kevyeksi.
Säilykkeet
Liha- ja kalasäilykkeet kestävät aavaamattomina pitkään huoneenlämmössä ja tästä syystä niitä kannattaa varata hätävararuoaksi työpaikalle. Säilykkeet eivät vaadi myöskään lämmittämistä ja ovat siksi erityisen näppärä valinta.
Mantelit
Manteleissa on valtavasti hyviä proteiineja ja rasvoja, jotka auttavat pitämään näläntunteen loitolla välipalana tai osana lounasta. Manteleita on helppo säilyttää työpaikalla kuivassa paikassa.
Hedelmät
Hedelmät ovat monelle tuttuja terveellisiä välipaloja, mutta hedelmillä voi myös täydentää lounasta. Hedelmät säilyvät myös moitteettomina useamman päivän vaikkapa työpöydällä.
Lähde: Women's Health Mag
MTV LIFESTYLE
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan