Ruotsalaisten nerokas pizzakeksintö: "Kaunein asia, joka ihmiskunnalle on tapahtunut"

pizza (2)
Mitä, jos voisit valita pizzaasi useita eri täytteitä? Shutterstock

Ruotsalainen pizzakeksintö tarjoaa taatusti jokaiselle jotakin.

Tähden muotoinen pizza, joka sisältää niin pihviä, pekonia, pepperonia, kurkkua, tomaattia, punasipulia, salaattia, juustoa kuin ranskalaisiakin, muuttui hetkessä suorastaan somesensaatioksi, kun sen kuva ladattiin Pohjois-Ruotsissa sijaitsevan pizzerian Facebook-sivuille. Kuva sai heti tuhansia tykkäyksiä.

Ruokailijat ryntäävätkin nyt piitimeläiseen Nya Gul & Blå -pizzeriaan syömään Vulkan-pizzaa, jossa on kuusi juustolla ja erilaisilla, asiakkaan valitsemilla täytteillä täytettyä taskua. Pizzan keskeltä löytyvät salaatti, ranskalaiset sekä kastikkeet.

Pizzan keksivät kokki Halmat Givra sekä pizzerian työntekijä Kifa Algaf, jotka halusivat auttaa niitä ruokailijoita, joille täytteiden valitseminen on yhtä tuskaa – ja tehdä näin myös kassa-asiointia sujuvammaksi.

Pizzaa on hehkutettu niin ruotsalaisissa medioissa kuin jenkki- ja brittimedioissakin. Nyheter24-sivusto meni jopa niin pitkälle, että kutsui herkkua "kauneimmaksi asiaksi, joka ihmiskunnalle on tapahtunut".

Vulkan-pizzasta kertoi Suomessa ensimmäisenä Ruokala.net.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!