Retroherkku toimii syksylläkin! Valmista herkullista peltilihapiirakkaa sienitäytteellä

Mainos
kantarelli peltilihapiirakka

Retroherkku peltilihapiirakka saa syksyisen täytteen sadon sienistä.

Helppo lihapiirakka valmistuu nopeasti uunipellillä paistaen. Perinteisen lihapiirakan täyte muodostuu riisi-jauhelihasekoituksesta, mutta syksyn tullen joukkoon sopivat loistavasti erilaiset metsän sienet.

Halutessaan lihapiirakassa käytetyn voitaikinan voi tehdä alusta asti itse. Tässä reseptissä on käytetty valmista taikinaa, jota tarvitaan kaksi pakettia: toinen taikinalevy asetetaan pellillä ja piirakkatäytteen päälle kanneksi.

Peltilihapiirakka kantarellitäytteellä

5–8 henkilölle
2 pkt voitaikinaa (à 500 g)
3 kananmunaa (yksi voiteluun)
2 dl raakaa riisiä
4 dl vettä
1 tl suolaa
2 sipulia, hienonnettuna
öljyä paistamiseen
2 dl sieniä (esimerkiksi suppilovahveroita tai kantarelleja)
400 g naudan jauhelihaa
1 tl rouhittua mustapippuria

Ota kaksi pakettia valmista pakastevoitaikinaa sulamaan. Keitä riisi kypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen.

Paista sipuli ja hienonnetut sienet lorauksessa öljyä. Lisää jauheliha pannulle ja ruskista. Sekoita kypsän riisin joukkoon jauheliha-sieniseos. Mausta seos suolalla ja mustapippurilla.

Kauli taikinat uunipellin kokoisiksi levyiksi. Laita toinen levy uunipellille leivinpaperin päälle. Levitä täyte taikinalevylle.

Asettele toinen taikinalevy lihapiirakan päälle. Nipistä taikinalevyt kiinni reunoistaan. Pistele piirakan pintaan reikiä haarukalla ja voitele piirakka kevyesti vatkatulla kananmunalla.

Paista lihapiirakkaa uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat