Ravintoloitsija muistuttaa: Yksi tärkeä tapa, joka suomalaisten pitäisi ehdottomasti oppia amerikkalaisilta

Stefan Richter
Stefan Richter sijoittui toiseksi Top Chefin viidennellä tuotantokaudella. MTV

Pöytävarauksella varmistat paikkasi ravintolassa haluamaasi aikaan. Varausten avulla myös ravintoloitsija osaa varautua paremmin illan asiakasmäärään.

Yhdysvaltain Top Chefin suomalaistähti Stefan Richterillä on usean vuoden ravintolakokemus Yhdysvalloista. Nyt hän pyörittää omaa pihviravintolaketjuaan Suomessa.

Suomalaisasiakkailla olisi hänen mielestään opittavaa amerikkalaisilta.

– Jenkeissä asiakkaat tekevät pöytävarauksen, jos he haluavat pöydän vaikka kello 20. Olisi hyvä, jos Suomessa ihmiset tekisivät enemmän pöytävarauksia.

Ravintoloitsija osaa pöytävarausten perusteella varautua paremmin illan asiakasmääriin.

– Jos varauskirjassa on 30 henkeä, salissa on kaksi tarjoilijaa. Jos yhtäkkiä tuleekin 100 henkeä ravintolaan, palvelu ei voi olla silloin sataprosenttista.

Suomalaiset ovat tottuneet kävelemään ravintolaan sisälle silloin kun heille sopii. Kaikissa ravintoloissa ei välttämättä aina ole edes tilaa.

– Suomalaisten on pakko oppia tekemään pöytävarauksia, se on tärkeää.

 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!