Pimenevinä iltoina on ihanaa kääriytyä vilttiin ja herkutella. Tänä syksynä kannattaa tosin tehdä pieni poikkeus rutiineihin ja valita syötäväksi vaakalukemallekin ystävällisiä herkkuja.
Moni hyvänmakuinen ruoka sisältää yllättävän paljon rasvaa polttavia ainesosia. Lisää näitä ruokavalioosi ja tehostat samalla rasvanpolttoa:
1. Tumma suklaa
Pieninä annoksina nautittu tumma suklaa sisältää kofeiinia ja antioksidantteja, jotka kiihdyttävät aineenvaihduntaasi. Muista nauttia tummasta suklaasta kuitenkin kohtuudella, jotta sen runsaat kalorit eivät pilaa mahdollista rasvanpoltollista vaikutusta.
2. Bataatti
Bataatissa on paljon kuituja, jotka saavat sinut tuntemaan itsesi kylläiseksi. Kuitupitoisia elintarvikkeita on toki paljon muitakin, mutta kuitujen lisäksi bataatti sisältää hormonia, joka tasaa verensokeria. Bataatit kannattaa nauttia vain kevyesti maustettuina ja keitettynä tai höyrytettynä.
3. Kaneli
Syksyinen ja talvinen mauste kaneli tekee sinulle hyvää. Se hidastaa ruoansulatusta, jolloin verensokerisi tasaantuu ja aineenvaihduntasi toimii tehokkaammin.
4. Päärynä
Päärynät ja omenat sisältävät runsaasti pektiiniä, joka sitoo vettä ja vähentää rasvan imeytymistä.
5. Kalkkuna
Proteiinirikas kalkkuna pitää nälkää pitkään ja sen sulattaminen vaatii energiaa. Molemmat vahvistavat aineenvaihduntasi toimintaa. Nauti kalkkunasta kuitenkin pääsääntöisesti nahatonta rintaa, sillä se on linnun vähärasvaisin osa.
6. Greippi
Myös greippi sisältää runsaasti kuitua, joka pitää näläntunteen pitkään poissa. Jos pelkilleen syöty greippi on sinulle liian hapanta, kokeile lisätä sitä paloina salaattiin.
Lähde: FitSugar
(MTV LIFESTYLE)
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
-
Lataa lisää
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.