Pohjoismaalaisilla erikoinen käsitys luksusruoasta – täällä syödään mieluiten

Colourbox.com

Herkutteletko mieluummin kotona vai ravintolassa? Moni pohjoismaalainen myöntää yllättäen herkuttelevansa perinteisen ravintolan sijaan mieluusti rennoissa olosuhteissa – nimittäin kotona.

Tuore pohjoismainen tutkimus selvitti, missä ruomalaiset, ruotsalaiset, norjalaiset ja tanskalaiset syövät mieluiten. Selvisi, että luksusaterioista nautitaan muuallakin kuin ravintoloissa.

Kotiruoka – ylellistä herkkua

Usein hienomman aterian perässä varataan pöytä ravintolasta. Tuoreessa pohjoismaalaisille teetetyssä kuluttajatutkimuksessa selvisi, että kotona tarjottua illallista pidetään niin ikään ylellisenä – eli pohjoismaalaisten mielestä aina ei tarvitse todellakaan lähteä ravintolaan, jotta tarjoiluilla voisi tehdä vaikutuksen.

Tutkimuksessa selvisi, että pohjoismaalaisista 73 prosenttia nauttii illallista mieluummin ystäviensä luona ja heidän seurassaan, kuin ystävien seurassa ravintolassa.

Yhtenä syynä siihen, että pohjoismaalaiset nauttivat illallista mielellään ravintolan sijaan jonkun kodissa saattaa olla se, että kotia pidetään niin turvallisena paikkana. Peräti 87 prosenttia tutkimukseen osallistuneista kertoi, että koti on heille paikka, jossa olonsa voi tuntea turvalliseksi.

Tulokset on saatu kvantitiivisesta kuluttajatutkimuksesta, joka suoritettiin OBH Nordican ja Kairos Futuren toimesta Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa asuville vastaajille vuonna 2013. Kyselyyn vastasi kaiken kaikkiaan 4200 henkilöä, joista 1000 oli tanskalaisia, 1000 norjalaisia, 1100 suomalaisia ja 1100 ruotsalaisia.

Lähde: The OBH Nordica, Home Cooking Report

MTV LIFESTYLE

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja