"Paskaduuneja" ei ole olemassa – suomalaisravintoloitsija avautuu: "Mua on alkanut v*tuttamaan"

Lehtikuva

Helsinkiläisravintola Juuren ravintoloitsija Ilja Björs ei ymmärrä käsitettä ”paskaduuni”. Ravintoloitsijan mielestä rankempaakin työtä osaa arvostaa, kun sen tekemistä kokeilee itse.

Kehutun helsinkiläisravintola Juuren ravintoloitsija Ilja Björs avautuu Facebookissa ”paskaduuneista”. Björs viittaa tuoreella kirjoituksellaan Iltalehden uutiseen, jossa siivoojan työtä tekevä Noora kertoo kokevansa puheet paskaduunista loukkaavana.

– Mua on alkanut v*tuttamaan käsite paskaduunit. Omalla alalla yksi kovimmista duuneista on tiskarin hommat. Omassa tekemisessä ja oman yrityksen sisällä en tiedä ensimmäistäkään, joka ei arvostaisi sitä duunia. Olen itse myös ihan ravintoloitsijana ja toimarina sitä tehnyt. Kun tekee itse, niin osaa arvostaa, Björs kirjoittaa Facebookissa.

"Jokainen lenkki on tärkeä"

Ravintoloitsija nostaa kirjoituksessaan esimerkiksi maailman parhaaksi ravintolaksi nimetyn tanskalaisen Noman. Kun Noma kruunattiin maailman ykköseksi, ravintoloitsija Rene Redzepi otti titteliä vastaanottaessaan mukaansa lavalle tiskari Ali Sonkon. Sonko oli ollut mukana ravintolassa koko sen toiminnan ajan ja Redzepi pyysi hänet myöhemmin jopa ravintolan osakkaaksi.

– Upea osoitus siitä, että kukaan ei ole ketään yksin ja jokainen lenkki on tärkeä. Tiskarin homma on joo paskaa ja raskasta hommaa, mutta hyvää tiskaria arvostetaan todella paljon.

Juuren ravintoloitsija Ilja Björs painottaa MTV:lle, että kaikki työ on arvokasta ja paskaduunin sijaan pitäisi käyttää esimerkiksi termiä ”asenneduuni”.

– Meidän yrityskulttuurissamme ei ole olemassa mitään työtä, joka ei olisi arvokasta. Kaikkia tarvitaan kokonaisuuteen.

Lähde: Facebook

 

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja