Paras tapa nauttia pizza: Syötkö siivusi näin?

pizza
Shutterstock

Nyt tämäkin on tutkittu: pizzan syömiseen on olemassa oikea tapa.

Voisi luulla, ettei pizzan syömiseen ole oikeaa tai väärää tapaa. Kunhan pizza vain on herkullinen, sen voisi luulla maistuvan samalta laittoipa sen suuhunsa miten päin vaan. 

It's Okay to be Smart -sivuston video paljastaa kuitenkin, että pizzasiivu maistuu parhaimmalta – ja se on helpoin syödä – taitettuna. Tämä tarkoittaisi sitä, että yksi suosituin tapa nauttia pizzasiivu on myös tieteen keinoin todistettu parhaaksi. 

Pizzasiivu kannattaa syödä taitettuna siksi, että pizzasiivu latistuu aina ja velttoa siivua on puolestaan vaikea syödä. Kun siivun taittaa, se osoittaa suoraan kohti suuta ja jäykempänä siivua on helpompi syödäkin. Taiteltuna pizzapalasta ei myöskään valu rasvaa tai muita ainesosia vaatteille.

Tutustu pizzan tieteeseen videolta!

Jos video ei näy mobiililaitteellasi, valitse täysversio sivun alalaidasta.

LUE MYÖS:

Lähde: Foodbeast

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.