Paras tapa nauttia pizza: Syötkö siivusi näin?
Nyt tämäkin on tutkittu: pizzan syömiseen on olemassa oikea tapa.
Voisi luulla, ettei pizzan syömiseen ole oikeaa tai väärää tapaa. Kunhan pizza vain on herkullinen, sen voisi luulla maistuvan samalta laittoipa sen suuhunsa miten päin vaan.
It's Okay to be Smart -sivuston video paljastaa kuitenkin, että pizzasiivu maistuu parhaimmalta – ja se on helpoin syödä – taitettuna. Tämä tarkoittaisi sitä, että yksi suosituin tapa nauttia pizzasiivu on myös tieteen keinoin todistettu parhaaksi.
Pizzasiivu kannattaa syödä taitettuna siksi, että pizzasiivu latistuu aina ja velttoa siivua on puolestaan vaikea syödä. Kun siivun taittaa, se osoittaa suoraan kohti suuta ja jäykempänä siivua on helpompi syödäkin. Taiteltuna pizzapalasta ei myöskään valu rasvaa tai muita ainesosia vaatteille.
Tutustu pizzan tieteeseen videolta!
Jos video ei näy mobiililaitteellasi, valitse täysversio sivun alalaidasta.
LUE MYÖS:
Lähde: Foodbeast
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti