Parantaa rakkauselämää – syötkö jo tätä herkkua?

kaakaopavut
Dionisvera

Tummaa suklaata pidetään terveellisenä herkkuna, mutta on olemassa vieläkin terveellisempi suklaavaihtoehto – nimittäin raakasuklaa. Lue mitä raakasuklaa oikeastaan on ja miksi sitä kannattaa syödä.

Raakasuklaata mainostetaan tehokkaana superfoodina ja rakkausaineena. Raakasuklaassa yhdistyvät hyvä maku ja uskomattomat terveyshyödyt. 

Mitä raakasuklaa oikeastaan on?

Raakasuklaa on kirjaimellisesti raakaa, kuumentamatonta suklaata. Raaka-aineita ei kypsennetä valmistuksen missään vaiheessa yli 40 asteen. Valmistuksessa käytetään prosessoimattomia, puhtaita raaka-aineita. Kaakaopapuja ei paahdeta, vaan niiden annetaan kuivua luonnollisesti ulkona. 

Tavallisen suklaan tekeminen puolestaan on monimutkainen prosessi. Kaakaopavut kerätään, paahdetaan, jauhetaan ja puristetaan ennen kuin ne sekoitetaan rasvan ja sokerin kanssa. Tavallinen suklaa sisältää tavallisesti vain vähän kaakaota, ja lisäksi kaakaopapujen terveyshyödyt katoavat kuumentaessa.

Suklaan terveellisyys riippuu siis raaka-aineiden laadusta ja valmistusmenetelmästä. 

Miksi suklaa kannattaa syödä raakana?

Kylmäpuristuksen ansiosta raakasuklaa sisältää paljon antioksidantteja – jopa seitsemän kertaa enemmän kuin tavallinen suklaa.

Paahtamattomien kaakaopapujen ravintoaineet säilyvät paahdettuja paremmin. Raa’at kaakaopavut sisältävät stressiä lieventävää magnesiumia, sekä C-vitamiinia ja sinkkiä. Raakasuklaa on myös yksi parhaista luonnollisista raudan lähteistä.

Raakasuklaan uskotaan nostavan myös aistillisuutta ja parantavan rakkauselämää. Luonnollinen suklaa sisältää kemikaaleja jotka saavat meidät tuntemaan kuin olisimme rakastuneita. 

LUE VINKIT RAAKASUKLAAN VALMISTAMISEEN:

Lähteet: BBC, Raw Chocolate

MTV Lifestyle

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja