Paranna ruokien säilyvyyttä: Järjestä jääkaapin sisältö oikein

Shutterstock

Suunnittelemalla jo etukäteen jääkaapin järjestyksen oikein, voit taata sen että ruoat säilyvät moitteettomina mahdollisimman pitkään.

Jouluna monen jääkaappi on pullollaan ruokaa. Harva tulee ajatelleeksi, että liian täysi jääkaappi ei välttämättä toimi oletetulla tavalla, sillä ilma ei pääse kiertämään tuotteiden välissä, niin kuin kuuluisi. Pahimmillaan tämä voi johtaa ruokien ennenaikaiseen pilaantumiseen. Varaudu jo hyvissä ajoin jouluun ja järjestä jääkaappi oikein!

Käy jääkaappi huolella läpi

Moni säilyttää jääkaapissa purkkeja, jotka eivät avaamattomia vaatisi kylmäsäilytystä. Siirtämällä nämä tuotteet huoneenlämpöön, voi jääkaappiin saada yllättävän paljon lisätilaa kylmäsäilytystä vaativille herkuille.

Suunnittele järjestys etukäteen

Jääkaappi olisi hyvä järjestää jo ennen pyhiä kuntoon, jotta jouluruokia kotiin kantaessa ne saisi jo siirrettyä ripeästi omille paikoilleen. Kun on selvää, mille hyllylle kukin tuote sopii, on kauppakassien purkaminenkin nopeaa puuhaa.

Poista kaloista kääreet

Kalakauppias Juha Lindberg kalakauppa Erikssonilta suosittelee siirtämään kalatuotteet niiden pakkauskääreistä mahdollisuuksien mukaan erillisiin astioihin. Etenkin suolatuista kaloista irtoaa niin paljon nestettä, että parhaimmillaan sopivat purkit suojaavat jääkaapin muita tuotteita kalojen kosteudelta.

MTV LIFESTYLE

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja