Oudot makuyhdistelmät voivat olla yllättävänkin hyviä – uskallatko kokeilla?

vesimeloni
Shutterstock

Buzzfeed listasi videolleen outoja makuyhdistelmiä, jotka itse asiassa sointuvat toisiinsa hyvin! Uskallatko kokeilla?

Jos kotiin tullessasi et jaksaisi syödä enää samaa ruokaa kolmatta päivää putkeen, mutta uudetkin ideat ovat hakusessa, ota mallia seuraavista herkullisista, joskin yllättävistä makuyhdistelmistä.

Tällaisia ovat Buzzfeedin listaamat villit ideat:

1. Yhdistä suolaista ja makeaa: laita kahden paahtoleivän väliin maapähkinävoita ja suolakurkkuviipaleita.

2. Voileivän väliin voit kokeilla myös sriracha-kastiketta, omenaviipaleita ja maapähkinävoita.

3. Makoisa salaatti Buzzfeedin tapaan syntyy, kun maustat kulhollisen vesimelonipaloja sriracha-kastikkeella.

4. Mango-lime-salaatti saa puolestaan potkua chilijauheesta. 

5. Suomalaiseen makuun tämä Buzzfeedin "villi" idea ei ehkä kuulosta niin oudolta, itse asiassa opiskelijoille tämä on melko tuttukin ruoka: makaronia ketsupilla. Videolla saatetaan toki tarkoittaa myös amerikkalaisille tutumpaa juustoista makaronia, jonka päällä ketsuppi maistuu monelle yhtä lailla – toisille se on ehdoton inhokki.

6. Erilainen jälkiruokaherkku aikuiseen makuun syntyy, kun laitat lasin pohjalle vaniljajäätelöpalloja ja kaadat päälle tummaa olutta.

7. Munakokkelin päälle voit hyvillä mielin lorauttaa vaahterasiirappia, ainakin jos Buzzfeediä on uskominen.

8. Grillatun juustoherkun voit voidella hillolla. Juuston ystäville tämä ei kuitenkaan ehkä ole uusi idea.

9. Tee popcorneista yllättävämpi herkku ja sekoita joukkoon tulisia karkkeja.

Katso myös video:

Jos video ei näy mobiililaitteellasi, valitse selaimen täysversio.

Lähde: Buzzfeed

Makuja.fi – tykkää meistä Facebookissa! Nyt olemme myös Instagramissa!

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.