Ostitko tätä lohta? Älä syö enää huomenna – vedetään myynnistä koko Suomessa

data (14)
Kirjolohi- ja lohituotteiden takaisinveto laajenee. Shutterstock/Kalaneuvos

Kalaneuvos tiedotta lohituotteidensa takaisinvedon laajenevan.

Kalaneuvos Oy tiedotti viime viikolla vetävänsä takaisin erän tuotteita, joissa on virheellisesti liian pitkä säilyvyysaika. Tuotteet ovat laadultaan moitteettomia, mutta eivät säily hyvälaatuisena pakkaukseen merkittyyn viimeiseen käyttöpäivään saakka. Takaisinveto koski tietyn erän kylmäsavukirjolohifileitä eri kokoisissa pakkauksissa.

Takaisinvedettävä tuote

Elintarvikkeen nimi ja tuotekoko: Kalaneuvos graavilohifilee, siivu 150 g vakuumipakattu
Viimeinen käyttöpäivä: 01.01.2022 EAN numerot: 6408520009314
Tietoja erästä: Tuotetietotarrassa viimeinen käyttöpäivä 01.01.2022, eränumero 671502, joka ollut myynnissä 4.11.-10.11.2021 ruokakaupoissa kautta maan 

Nyt Kalaneuvokselta kerrotaan lohituotteiden takaisinvedon laajenevan ja markkinoilta vedetään nyt pieni erä Kalaneuvos graavilohifilesiivua, joka on 150 gramman vakuumipakkauksessa.

– Takaisinvedettävän erän numero on 671502 ja sitä on päässyt markkinoille noin 50 kappaletta. Tuote on laadultaan moitteeton, mutta pakkaukseen on merkitty virheellisesti liian pitkä säilyvyysaika. Tuote ei säily hyvälaatuisena pakkaukseen merkittyyn viimeiseen käyttöpäivään saakka.

Tuotteeseen on merkitty virheellisesti viimeiseksi käyttöpäiväksi 01.01.2022. Kalaneuvoksen mukaan tuote on oikeasti käyttökelpoinen 15.11.2021 asti.

– Tämän jälkeen tuotetta ei tule käyttää. Säilytä tyhjä pakkaus etiketteineen, ja ole hyvityksestä yhteydessä ohjeen mukaisesti.

Videolla: Voiko lohta oikeasti valmistaa astianpesukoneesa?

3:43

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja