Ostatko valmiiksi siivutettua kalaa? Ota huomioon tämä haittapuoli
Jos suosii valmiiksi siivutettuja kalatuotteita joulupöydässä, kannattaa ottaa erityisen hyvin huomioon kalatuotteiden säilyvyys.
Vuosittain yhä useampi ostaa jouluksi kotiin valmiiksi siivutettua kalaa. Valmiiksi siivutettu kala ei kuitenkaan säily välttämättä joulun yli yhtä hyvin kuin kokonainen filee. Ohuiden siivujen laatu kärsii kokonaisia paloja herkemmin säilytettäessä.
Paranna kalan säilyvyyttä
Kalakauppias Juha Lindberg kalakauppa Erikssonilta kertoo, että joulun ruuhkat voi onnistua tänä vuonna välttämään, jos esimerkiksi graavikalan siivuttaa vasta jouluaattona omin käsin.
– Jos veitsi pysyy kädessä, eli itse siivuttaa graavilohen, niin kalat voi hakea tänä vuonna jo maanantaina 22.12., Lindberg vinkkaa.
Osaavatko suomalaiset siivuttaa kalafileen?
Kalatuotteet kuuluvat suomalaiseen joulupöytään, mutta suomalaisten kalankäsittelytaidoissa on eroja. Kalakauppa Erikssonilla valmiiksi siivutettujen graavi- ja kylmäsavutuotteiden kysyntä on tähän saakka kasvanut vuosi vuodelta.
– Valmiiksi siivutetun graavin ja kylmäsavun kysyntä kasvaa vuosi vuodelta, Lindberg toteaa.
Lindberg on kuitenkin hyvillään siitä, että suuri osa suomalaisista ei pelkää tarttua veitseen, kun kyse on vaikkapa graavilohen siivuttamisesta.
– Suomalaiset selviävät aika hyvin näistä tilanteista verrattaen muihin maihin. Suomalaiset on aika näppäriä veitsenkäyttäjiä, Lindberg kertoo.
Heli Kuitunen, heli.kuitunen(at)mtv.fi
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan