Ostatko valmiiksi siivutettua kalaa? Ota huomioon tämä haittapuoli

lohi
Shutterstock

Jos suosii valmiiksi siivutettuja kalatuotteita joulupöydässä, kannattaa ottaa erityisen hyvin huomioon kalatuotteiden säilyvyys.

Vuosittain yhä useampi ostaa jouluksi kotiin valmiiksi siivutettua kalaa. Valmiiksi siivutettu kala ei kuitenkaan säily välttämättä joulun yli yhtä hyvin kuin kokonainen filee. Ohuiden siivujen laatu kärsii kokonaisia paloja herkemmin säilytettäessä.

Paranna kalan säilyvyyttä

Kalakauppias Juha Lindberg kalakauppa Erikssonilta kertoo, että joulun ruuhkat voi onnistua tänä vuonna välttämään, jos esimerkiksi graavikalan siivuttaa vasta jouluaattona omin käsin.

– Jos veitsi pysyy kädessä, eli itse siivuttaa graavilohen, niin kalat voi hakea tänä vuonna jo maanantaina 22.12., Lindberg vinkkaa.

Osaavatko suomalaiset siivuttaa kalafileen?

Kalatuotteet kuuluvat suomalaiseen joulupöytään, mutta suomalaisten kalankäsittelytaidoissa on eroja. Kalakauppa Erikssonilla valmiiksi siivutettujen graavi- ja kylmäsavutuotteiden kysyntä on tähän saakka kasvanut vuosi vuodelta.

– Valmiiksi siivutetun graavin ja kylmäsavun kysyntä kasvaa vuosi vuodelta, Lindberg toteaa.

Lindberg on kuitenkin hyvillään siitä, että suuri osa suomalaisista ei pelkää tarttua veitseen, kun kyse on vaikkapa graavilohen siivuttamisesta.

– Suomalaiset selviävät aika hyvin näistä tilanteista verrattaen muihin maihin. Suomalaiset on aika näppäriä veitsenkäyttäjiä, Lindberg kertoo.

Heli Kuitunen, heli.kuitunen(at)mtv.fi

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja