Ostaisitko robotin tekemää hampurilaista? Uudessa ravintolassa se on mahdollista

hamppari
Shutterstock

Robottien tekemiä hampurilaisia saa pian ostaa San Franciscossa.

San Franciscossa avautuu ravintola, jossa ruoanvalmistuksen hoitavat ihmisten sijasta robotit.

Hampurilaisia tekevät robotit korvaavat ihmiskokit ja pystyvät tarvittaessa tekemään peräti 400 hampurilaista tunnissa. Niin suurta menekkiä ravintolassa tuskin on, mutta robottien vauhdista on hyötyä esimerkiksi suurten tapahtumien järjestämisessä. Ravintola ei pyöri kuitenkaan pelkällä robottivoimalla. Ravintola hakee parhaillaan työntekijöitä hoitamaan tilauksia, siivoamaan, hoitamaan kassaliikennettä ja huolehtimaan jätteiden lajittelusta.

Robotit ravintoloissa ovat yleistyvä ilmiö, mutta ne tuovat toisinaan mukanaan myös harmia. Kiinassa useampi ravintola antoi potkut robottitarjoilijoilleen aiemmin tänä vuonna, kun ne toistuvasti läikyttivät keittoa ja hajosivat. 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.