Yleisin ongelma, johon jokainen grillaaja törmää – osaatko sinä ratkaista tämän?

grilli liha grillaus pihvi maissi
Suomalaiset kokevat, että grillatessa ruokien kypsyyden arvioiminen on vaikeaa. Lehtikuva

Kysely selvitti, millaisia ongelmia suomalaisilla on grillaamisen kanssa. Selvisi, että erityisen monella suomalaisella on vaikeuksia lihan riittävän kypsyyden tunnistamisessa.

HK teetti yhteistyössä Dagmar Oy:n kanssa kyselyn, johon haastateltiin 1226 suomalaista. Kyselyssä selvitettiin muun muassa sitä, mitkä asiat suomalaiset kokevat grillatessaan erityisen ongelmallisiksi.

Osaatko arvioida pihvin kypsyyden oikein?

Kaikkein suurin osa vastaajista – peräti 30 prosenttia – kertoi kokevansa, että lihan tai broilerin kypsyyden arvioiminen on vaikeaa. Tämä aiheuttaa monille ongelmia grillatessa.

Toiseksi eniten – 29 prosenttia – ongelmia koetaan kyselyn mukaan grillin lämpötilan arvioimisessa. Etenkin se, mikä on juuri optimaalinen lämpötila eri tuotteille, aiheuttaa suomalaisille päänvaivaa.

Kolmanneksi eniten – 27 prosenttia – vaikeuksia suomalaisille grillatessa tuottaa se, että eri lihanosien kypsennystä ei osata riittävän hyvin. Moni on tyytymätön siihen, että omat taidot eivät vastaa itse asetettuja vaatimuksia.

Lähde: HK 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.