Oletko ravintolafriikki? Testaa itsesi!

Ravintola
Shutterstock

Testaa, oletko suorastaan riippuvainen ulkona syömisestä – jos yli puolet alla olevan listan kohdista sopii sinuun, peli on menetetty.

Ulkona syöminen on toisille satunnainen ilo, mutta sinulle elämäntapa. Ravintolakulttuuriin hurahtaneet saattavat tunnistaa itsensä sangen monesta kohdasta alla olevasta listasta!

1. Muistat ennätysmäärän ravintoloita nimeltä ja osoitteelta

Et ymmärrä ihmisiä, jotka eivät muista kotikaupunkinsa ravintoloiden nimiä. ”Siis se italialainen siellä kulmassa” -tyyppiset lauseet ärsyttävät sinua jollain tavalla. Heittelet myös usein keskusteluun mukaan erikoisten pikkuravintoloiden nimiä saaden muut keskustelijat tuntemaan itsensä tietämättömiksi.

2. Matkustelet lähinnä uudenlaisten ruokaelämysten takia

Matkalle lähtiessäsi otat ensimmäisenä selvää hotellisi lähiympäristön ravintolamahdollisuuksista. Sinulle ei tulisi mieleenkään varata hotellia, jonka lähellä ei ole vähintään yhtä ravintolakatua. Kun ystäväsi kertovat sinulle omista matkoistaan, kyselet oivaltavia kysymyksiä paikallisesta ruokakulttuurista. Rakastat ulkomaisia ravintolaketjuja, joita ei ole vielä Suomessa, ja käyt niissä orjallisesti jokaisella ulkomaanreissulla.

3. Täytät some-tilisi ruoalla

Instagram- ja Facebook-tilisi ovat pullollaan ruokakuvia. #foodporn onkin eniten käyttämäsi aihetunniste sosiaalisessa mediassa. Kumppanisi ja ystäväsi pyörittelevät silmiään turhautuneina, kun kaivat innokkaasti puhelimesi esiin joka kerta annoksen saapuessa pöytään.

4. Tilaat aina monta ruokalajia

Et ymmärrä ihmisiä, jotka skippaavat alkuruoan ja jälkiruoan. Mitä järkeä on mennä ravintolaan syömään vain pääruokaa? Tämä ei kuitenkaan estä sinua tilaamasta koko settiä. Syöt sitten yksin kaikki kolme ruokalajia, seuralainen pyöritelköön peukaloitaan.

5. Olet ystäväpiirisi ravintolaekspertti

Ystäväsi kysyvät poikkeuksetta juuri sinulta ravintolavinkkejä. Lähetät vastaukseksi aina pitkän sähköpostin, jossa on lukuisia linkkejä eri ravintoloiden sivuille. Linkkien perään kirjoitat kommentteja ja omia mielipiteitäsi ravintoloista.

6. Suurkulutat Eat.fi -palvelua

Suurkulutat Eat.fi -palvelua, mutta raivonhiki tipahtelee otsaltasi lukiessasi muiden kirjoittamia kommentteja. Olet mielestäsi ehdoton auktoriteetti, mitä tulee ravintoloiden arvosteluun. Sinua harmittaa, jos joku on haukkunut lempiravintolaasi, ja yhtä lailla tuohdut, jos huonoa kulmapizzeriaa on ylistetty liikaa.

7. Tapaamisten ohjaaminen ravintolaan

Jos ystäväporukkasi suunnittelee jälleennäkemistä, sinun ehdotuksesi on automaattisesti jokin uusi ja tyylikäs ravintola, jota haluat kokeilla. Suostut myös oikopäätä hoitamaan varausjärjestelyt, koska et luota siihen, että kukaan muu tajuaisi tehdä varausta tarpeeksi ajoissa.

8. Pöytävaraukset ovat erikoisalaasi

Varaat AINA pöydän mennessäsi ravintolaan, jotta saat parhaan pöydän juuri siitä ravintolasta, missä kulloinkin haluat syödä.

9. Aukioloajat

Muistat suosikkiravintoloidesi aukioloajat ulkoa.

10. Tutkailet ravintoloiden ruokalistoja netistä

Jos tiedät, että olet menossa illalla ravintolaan, käyt menun huolellisesti läpi netistä jo päivällä. Et kerta kaikkiaan malta odottaa iltaan asti!

11. Keksit aina jonkin tekosyyn syödä ulkona ennemmin kuin kotona

Pienikin tekosyy jättää kotiruoka syömättä ja painella ravintolaan riittää sinulle. Pyhäpäivinä saatat jopa tahallasi ”unohtaa” käydä kaupassa, jotta saisit kumppanisi ravintolaan kanssasi. Et koskaan mene elokuviin tai teatteriin käymättä sitä ennen ulkona syömässä. Et myöskään shoppaile syömättä tukevaa lounasta kauppakeskuksessa.

12. Kotiruoka ei enää maistu sinulle

Olet siinä pisteessä, että syöt ulkona niin usein, ettei kotiruoka enää maistu sinulle. Haet mieluummin vaikka läheisestä kiinalaisesta take away -ruokaa kuin laittaisit ruokaa itse.

Osittainen lähde: Cosmopolitan.com

Nita Makkonen, nita.makkonen@mtv.fi

Makuja.fi – tykkää meistä Facebookissa!

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja