Oletko kokeillut? Chilin maku paranee yllättävällä niksillä
Chilin pinnassa olevan kalvon poistamisella voi helpottaa sekä hedelmän pilkkomista että parantaa sen makua.
Chilin sitkeä pintakalvo voi joskus vaikeuttaa hedelmän pilkkomista, vaikka käytössäsi olisi teräväkin veitsi. Suomen Chiliyhdityksen mukaan chilit voi käyttää pataruoissa kokonaisenakin, mutta tällöin on hyvä muistaa, että pintakalvo voi estää tulisuuden leviämisen ruokaan.
Jos siis kaipaat potkua ruokaasi, kannattaa pintakalvo joko poistaa tai antaa kokonaisen chilin hautua tarpeeksi pitkään.
Paranna chilin makua: Paahda ja poista kalvo!
Chilin sitkeä pintakalvo kannattaa poistaa jo senkin vuoksi, ettei ruokaan jää epämiellyttäviä kalvonpalasia. Jos chilin kuori on paksu, voidaan pintakalvo poistaa terävän veitsen avulla.
Toinen helppo tapa poistaa pintakalvo on paahtaa chilin pinta täysin mustaksi, joko grillivastuksen alla tai kaasuliekissä. Tämän jälkeen paahtuneet chilit siirretään muovipussiin tai peitetään muovilla. Puolen tunnin päästä sitkeä pintakalvo irtoaa helposti chilin pinnasta ja itse hedelmän makukin on parantunut osittaisen karamellisoitumisen ansiosta.
Lähde: Chiliyhdistys
(MTV LIFESTYLE)
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut