Oletko kokeillut? Chilin maku paranee yllättävällä niksillä

chili
Shutterstock

Chilin pinnassa olevan kalvon poistamisella voi helpottaa sekä hedelmän pilkkomista että parantaa sen makua.

Chilin sitkeä pintakalvo voi joskus vaikeuttaa hedelmän pilkkomista, vaikka käytössäsi olisi teräväkin veitsi. Suomen Chiliyhdityksen mukaan chilit voi käyttää pataruoissa kokonaisenakin, mutta tällöin on hyvä muistaa, että pintakalvo voi estää tulisuuden leviämisen ruokaan.

Jos siis kaipaat potkua ruokaasi, kannattaa pintakalvo joko poistaa tai antaa kokonaisen chilin hautua tarpeeksi pitkään.

Paranna chilin makua: Paahda ja poista kalvo!

Chilin sitkeä pintakalvo kannattaa poistaa jo senkin vuoksi, ettei ruokaan jää epämiellyttäviä kalvonpalasia. Jos chilin kuori on paksu, voidaan pintakalvo poistaa terävän veitsen avulla.

Toinen helppo tapa poistaa pintakalvo on paahtaa chilin pinta täysin mustaksi, joko grillivastuksen alla tai kaasuliekissä. Tämän jälkeen paahtuneet chilit siirretään muovipussiin tai peitetään muovilla. Puolen tunnin päästä sitkeä pintakalvo irtoaa helposti chilin pinnasta ja itse hedelmän makukin on parantunut osittaisen karamellisoitumisen ansiosta.

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja