Syksy saattaa tehdä olon väsyneemmäksi. Nyt saattaakin olla oiva hetki muuttaa ruokavaliotaan terveellisemmäksi.
Kesällä on tullut herkuteltua ja syksyn tullessa olo saattaa olla nuutunut, turvonnut ja väsähtänyt. Sen sijaan, että odottaisit jokavuotista uudenvuodenlupaustasi, joka ei kuitenkaan toteudu, kokeile muuttaa ruokatottumuksia terveellisemmäksi heti. Lue, miksi syksyinen ruokavalion muutos kannattaa!
1. Kesällä on herkuteltu
Kesäloma, hääjuhlat, grillibileet, piknikit ja reissut sinne sun tänne ovat ehkä saaneet sinut syömään hieman heikkolaatuisempaa ja runsaskalorisempaa ruokaa. Etenkin, jos liikuntakin jäi kesällä minimiin, nyt on erityisen hyvä hetki tehdä jotain kesämässäilyn aiheuttamille kiloille.
2. Rakkaudesta rutiineihin
Syksy on hyvä hetki palauttaa mieleen rutiinit, kun työt ja opiskelutkin kulkevat taas tasaiseen, tuttuun tahtiin eteenpäin. Kohota ruokavaliotavoitteitasi pitkin syksyä ja varmista, etteivät ne jää muiden kiireiden jalkoihin. Opettele esimerkiksi ottamaan omat eväät töihin ja valmistaudu seuraavaan ruokaviikkoon jo sunnuntaina.
3. Syksyn ruoat ovat herkullisia
Omenat, kurpitsat, sienet ja kaali... Yhdistä herkullisia syysruokia perinteisiin resepteihin ja avitat samalla painonpudotustasi. Kokeile esimerkiksi korvata osa lihasta sienillä.
LUE MYÖS: Leivontanurkka: Älä tyydy pelkkään piirakkaan – hyödynnä omenat huikean helposti
4. Valmistaudut jo loppuvuoden juhliin
Kun saat syksyn mittaan rutiiniksi terveelliset elämäntavat, on sinun paljon helpompi pysytellä niissä, kun loppuvuodesta tarjolla ovat joulunpöydän antimet ja uudenvuoden herkut.
Osittainen lähde: HellaWella
MTV LIFESTYLE
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
-
Lataa lisää
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.