Nyt on paras hetki muuttaa ruokatottumuksiaan – tässä syyt!

vihannekset (1)
Evgenia Smirnova

Syksy saattaa tehdä olon väsyneemmäksi. Nyt saattaakin olla oiva hetki muuttaa ruokavaliotaan terveellisemmäksi.

Kesällä on tullut herkuteltua ja syksyn tullessa olo saattaa olla nuutunut, turvonnut ja väsähtänyt. Sen sijaan, että odottaisit jokavuotista uudenvuodenlupaustasi, joka ei kuitenkaan toteudu, kokeile muuttaa ruokatottumuksia terveellisemmäksi heti. Lue, miksi syksyinen ruokavalion muutos kannattaa!

1. Kesällä on herkuteltu

Kesäloma, hääjuhlat, grillibileet, piknikit ja reissut sinne sun tänne ovat ehkä saaneet sinut syömään hieman heikkolaatuisempaa ja runsaskalorisempaa ruokaa. Etenkin, jos liikuntakin jäi kesällä minimiin, nyt on erityisen hyvä hetki tehdä jotain kesämässäilyn aiheuttamille kiloille.

2. Rakkaudesta rutiineihin

Syksy on hyvä hetki palauttaa mieleen rutiinit, kun työt ja opiskelutkin kulkevat taas tasaiseen, tuttuun tahtiin eteenpäin. Kohota ruokavaliotavoitteitasi pitkin syksyä ja varmista, etteivät ne jää muiden kiireiden jalkoihin. Opettele esimerkiksi ottamaan omat eväät töihin ja valmistaudu seuraavaan ruokaviikkoon jo sunnuntaina.

3. Syksyn ruoat ovat herkullisia

Omenat, kurpitsat, sienet ja kaali... Yhdistä herkullisia syysruokia perinteisiin resepteihin ja avitat samalla painonpudotustasi. Kokeile esimerkiksi korvata osa lihasta sienillä.

4. Valmistaudut jo loppuvuoden juhliin

Kun saat syksyn mittaan rutiiniksi terveelliset elämäntavat, on sinun paljon helpompi pysytellä niissä, kun loppuvuodesta tarjolla ovat joulunpöydän antimet ja uudenvuoden herkut.

Osittainen lähde: HellaWella

MTV LIFESTYLE

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja