Nopeasti ja helposti hyvää – tässäkö tuleva jauhelihahitti Suomessa?
Jauheliha lienee yksi suomen suosituimmista arjen ruoanlaiton raaka-aineista. Suomen myydyin jauhelihatuote on ollut jo pitkään sika-nautajauheliha, mutta miltä näyttää jauhelihan tulevaisuus?
Lihatiedotuksen asiantuntija Riitta Stirkkinen uskoo, että tulevaisuudessa suomalaiset tulevat suosimaan yhä helpompaa ruoanlaittoa. Jauhelihan valmistaminen ei ole hankalaa, mutta arjen kiirettä helpottavia ratkaisuja kaivataan silti jo nyt.
– Ylipäätään sellaiset tuotteet, joita on kotikeittiössä helppo ja nopea käyttää, ovat nousussa. Jauhelihahan on jo itsessään sellainen, nopeimmillaan paketista pannulle. Trendikkäitä ovat tuotteet, jossa on jo mukana kasvista tai viimeistelyä vaille valmiit "annosateriapaketit", joissa on lihan lisäksi kasviksia, pastaa ja kastike.
Onko jauhelihan suhteen sitten ennakoitavissa Suomessa jotain kansainvälisiä trendejä lähitulevaisuudessa?
– Uskoisin, että jauhelihatuotteissakin nähdään entistä enemmän raakoja valmiita sekoituksia, valmiita pyöryköitä ja pihvejä sekä lämmitystä vaille valmiita tuotteita.
***
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti