Nopeasti ja helposti hyvää – tässäkö tuleva jauhelihahitti Suomessa?

Jauheliha lienee yksi suomen suosituimmista arjen ruoanlaiton raaka-aineista. Suomen myydyin jauhelihatuote on ollut jo pitkään sika-nautajauheliha, mutta miltä näyttää jauhelihan tulevaisuus?

Lihatiedotuksen asiantuntija Riitta Stirkkinen uskoo, että tulevaisuudessa suomalaiset tulevat suosimaan yhä helpompaa ruoanlaittoa. Jauhelihan valmistaminen ei ole hankalaa, mutta arjen kiirettä helpottavia ratkaisuja kaivataan silti jo nyt.

– Ylipäätään sellaiset tuotteet, joita on kotikeittiössä helppo ja nopea käyttää, ovat nousussa. Jauhelihahan on jo itsessään sellainen, nopeimmillaan paketista pannulle. Trendikkäitä ovat tuotteet, jossa on jo mukana kasvista tai  viimeistelyä vaille valmiit  "annosateriapaketit",  joissa on lihan lisäksi kasviksia, pastaa ja kastike.

Onko jauhelihan suhteen sitten ennakoitavissa Suomessa jotain kansainvälisiä trendejä lähitulevaisuudessa?

– Uskoisin, että jauhelihatuotteissakin nähdään entistä enemmän raakoja valmiita sekoituksia, valmiita pyöryköitä ja pihvejä sekä lämmitystä vaille valmiita tuotteita.

***

Porkkanainen jauhelikastike 0:34

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!