Nämä ruoat poistavat päänsäryn – kokeile!

chili
Shutterstock

Päänsärystä voi päästä eroon myös ilman särkylääkkeitä.

Päänsärky voi johtua useista eri tekijöistä, ja usein syynä on nestehukka. Nämä ruoat tarjoavat ravintoaineita, jotka saattavat poistaa kivun.

Pinaatti

Pinaatti auttaa alentamaan verenpainetta ja lievittää päänsärkyä. Tee pinaatinlehdistä smoothie, jonka voit siemaista nopeasti tarpeen tullen.

Jogurtti

Kalsium auttaa aivoja toimimaan parhaimmalla mahdollisella tavalla. Kun päänsärky ensi kerralla iskee, syö ja juo kalsiumpitoisia ruokia. Vältä kuitenkin sokeroituja jogurtteja.

Täysjyvä

Hiilihydraatit antavat aivoille energiaa, ja vähähiilihydraattiset ruokavaliot saattavatkin aiheuttaa päänsärkyjä. Lisää täysjyvätuotteiden määrää ruokavaliossasi, jos kärsit päänsäryistä.

Peruna

Perunoissa on runsaasti kaliumia, jota kehosta katoaa esimerkiksi alkoholin juomisen myötä. Syö perunoita kuorineen korjataksesi kaliumtasot kohdilleen.

Kurkku

Nestevaje aiheuttaa helposti päänsärkyä. Vesipitoinen kurkku on hyvä vihannes nestehukan korjaamiseen. Syö kurkkua etenkin ehkäistäksesi nestevajausta.

Kahvi

Alkoholi voi saada pään verisuonet laajentumaan. Kahvin sisältämä kofeiini taas auttaa niitä palautumaan. Pidä kahvinjuonti kuitenkin kohtuudessa, sillä liiallinen kahvin nauttiminen voi johtaa nestehukkaan.

Chili

Chili voi auttaa verisuonten toimintaa ja alentaa verenpainetta, joten päänsäryn iskiessä yksi vaihtoehto on nauttia tulista salsaa.  

Lähde: thedailymeal

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja