Näitä asioita ruokakaupat eivät halua sinun tietävän
Ruokakaupassa käyminen on arkea jokaiselle, eikä hyllyjen välissä kävellessä tule ajatelleeksi kaupan toimintatapoja sen syvemmin.
The Daily Meal listasi joukon asioita, joita kuluttaja ei välttämättä tule ajatelleeksi ruokaostoksilla.
Käsienpesu kauppareissun jälkeen kannattaa
Oletko koskaan nähnyt ostoskärryjä tai koreja pestävän? Emme mekään. Kärryjä ja koreja pestään kyllä, mutta pesuvälit saattavat olla pitkiäkin.
Kärryjä ja koreja koskettelee päivän aikana suuri määrä käsiä, joten bakteerit pääsevät leviämään. Käsien peseminen kaupasta tullessa onkin järkevää.
Vedellä suihkuttaminen ei pidä vihanneksia tuoreina
Hedelmät ja vihannekset saavat säännöllisen vesikäsittelyn, mutta se ei auta niitä pysymään tuoreina. Suihkuttelu kyllä pitää hedelmät ja vihannekset kauniina ja houkuttelevina, joten menekin kannalta suihkuttelussa on ideaa.
Tuoreet vihannekset ovat likaisia
Asiakkaat kähmivät vihanneksia ja hedelmiä ja tunnustelevat esimerkiksi, ovatko tomaatit riittävän kypsiä. Kun tätä tapahtuu riittävän monta kertaa, on varmaa, että vihannekset kannattaa pestä kotona hyvin.
Kuluttajaa houkutellaan ostamaan
Kassojen vierustojen tarkoitus on saada kuluttaja ostamaan vielä vähän lisää. Tarpeelliset ostokset on jo kerätty kärryihin, mutta kun kassajonossa seistessä mukaan saattaa tarttua vielä lehti ja suklaapatukka, kauppa kiittää.
Hyllyjen järjestys on tarkkaan mietitty
Hyllykäytävät on suunniteltu tarkkaan. Asiakas ostaa luultavimmin tuotteen, joka on silmien korkeudella, joten siihen sijoitellaan yleensä kalleimmat tuotteet, josta ne käyvät parhaiten kaupaksi.
Lapsille suunnatut tuotteet taas sijoitellaan alimmaksi, jotta lapset ylettyvät niihin.
Viimeiseen käyttöpäivään ei voi aina luottaa
Suurin osa kaupoista toimii varmasti sääntöjen mukaan, mutta Suomessakin on paljastunut huijauksia päivämäärien kanssa. Esimerkiksi muutamia vuosia takaperin paljastui, että Stockmann oli myynyt asiakkaille vanhentunutta lihaa piilottamalla viimeisen käyttöpäivämäärän uuden etiketin alle.
Lähteet: thedailymeal.com
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa