Naisten seura vaikuttaa miesten ruokahaluun – oletko huomannut tämän vaikutuksen?

pizza, siivu
Tutkimustilanteessa pizza maistui miehille paremmin, kun he ruokailivat naisten seurassa. Shutterstock

Oletko huomannut, että miehet syövät enemmän ruokaa silloin, kun seurana on naisia?

Cornellin yliopistossa Yhdysvalloissa tehdyn tutkimuksen mukaan miesten ruokahalu kasvaa naisten seurassa. Syy tähän löytyy evoluutiosta.

Naisten seurassa ruoka maistuu miehille entistä paremmin

Tutkijat kokosivat italialaisen buffet-illallisen ääreen kaiken kaikkiaan 105 henkilöä, joista osa oli miehiä ja osa naisia. Tutkimukseen osallistuneiden ikäjakauma oli 18–81 vuotta. Tarkoitus oli seurata sitä, kuinka ruokailuseuran sukupuoli vaikuttaa syödyn ruoan määrään.

– Kevyesti syömistä naisten keskuudessa on tutkittu aikaisemmin paljon. Ajatus on se, että naiset syövät miesten seurassa tavallista vahemmän, tutkimuksesta vastannut Kevin Kniffin kertoi CBS Newsille.

Cornellin yliopistossa toteutetussa tutkimuksessa keskityttiin näistä tutkimuksista poiketen miesten syömiseen. Sen myötä selvisi, että miehillä on tapana syödä naisten seurassa tavallista enemmän.

Tutkimuksessa selvisi, että vähintään yhden naisen seurassa syöneet miehet söivät jopa 92 prosenttia enemmän pizzaa ja 86 prosenttia enemmän salaattia kuin tavallisesti. Tutkimuksessa ei havaittu, että naisten syömä ruokamäärä olisi muuttunut sen myötä, kenen seurassa he söivät.

Syy miesten ruokahalun kasvamiseen naisten seurassa voi olla se, että miesten halu näyttää kyvykkyytensä kasvaa. Saman tarpeen vuoksi miehet saattavat olla halukkaita maistelemaan esimerkiksi erityisen tulisia ruokia.

Lähde: Fox News 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!