Näin pehmeän juuston raastaminen onnistuu – katso helppo vinkki!

Juustoraaste
Shutterstock

Pehmeän tai kermaisen juuston raastaminen voi raastaa kotikokin hermoja urakalla. Katso vinkki pehmeän juuston raastamiseen! 

Pehmeä juusto jää kiinni raastimeen, ja lopputulos on epämääräinen kasa juustomössöä, joka ei muistuta pätkääkään juustoraastetta.

Joskus ohjeessa kuitenkin käsketään raastamaan nimenomaan sitä kaikkein pehmeintä kermajuustoa ruoan joukkoon. Helpon vinkin avulla raastaminen luonnistuu huomattavasti helpommin, ja saat aikaiseksi kauniita, pitkiä juustoraastelastuja.

Leikkaa juustosta tarvitsemasi kokoinen palanen, ja laita se muoviastiassa pakkaseen. Anna jäähtyä kohmeiseksi. Älä pidä juustoa liian pitkään pakkasessa, koska kokonaan jäätynyttä juustoa ei myöskään ole helppoa raastaa. Kohmeisesta juustosta saa sen sijaan raastettua todella helposti täydellistä juustoraastetta! 

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja