Näin kylmänä Coca-Cola pitäisi oikeasti nauttia – väärä lämpötila vaikuttaa makuun
Tiesitkö, että Coca-Cola pitäisi oikeaoppisesti nauttia vain 3-asteisena?
Coca-Cola Suomen viestintäpäällikkö Théa Natri kertoo, että ihanteellinen lämpötila Coca-Colalle on 3 astetta. Juomaa tulee jäähdyttää jääkaapissa vähintään tunnin ajan ennen nauttimista tai kunnes se saavuttaa kolmen asteen lämpötilan.
– Jokaiselle elintarvikkeelle on oma ihannelämpötilansa, jossa se maistuu parhaimmalta: toisin sanoen elintarvikkeen makuaineet pääsevät oikeuksiinsa.
– Olut maistuu jopa epämiellyttävälle lämpimänä, valkoviinin maku taas muuttuu kylmänä ja saa esiin ne aromit, joista kulloistakin viiniä arvostetaan. Lämmin lihapiirakka maistuu paremmalta kuin kylmä ja niin edelleen. Coca-Colalle ja sen sokerittomille versioille ihannelämpötila on kolme astetta. Se tuo Coca-Colassa käytetyt kasvisuutteet ja aromit esiin, Natri sanoo.
Kylmyys on tärkeää myös hiilihappojen säilymisen kannalta, sillä kylmyys sitoo hiilihapot.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan