Näin kylmänä Coca-Cola pitäisi oikeasti nauttia – väärä lämpötila vaikuttaa makuun

cola (1)
Shutterstock

Tiesitkö, että Coca-Cola pitäisi oikeaoppisesti nauttia vain 3-asteisena?

Coca-Cola Suomen viestintäpäällikkö Théa Natri kertoo, että ihanteellinen lämpötila Coca-Colalle on 3 astetta. Juomaa tulee jäähdyttää jääkaapissa vähintään tunnin ajan ennen nauttimista tai kunnes se saavuttaa kolmen asteen lämpötilan. 

– Jokaiselle elintarvikkeelle on oma ihannelämpötilansa, jossa se maistuu parhaimmalta: toisin sanoen elintarvikkeen makuaineet pääsevät oikeuksiinsa.

– Olut maistuu jopa epämiellyttävälle lämpimänä, valkoviinin maku taas muuttuu kylmänä ja saa esiin ne aromit, joista kulloistakin viiniä arvostetaan. Lämmin lihapiirakka maistuu paremmalta kuin kylmä ja niin edelleen. Coca-Colalle ja sen sokerittomille versioille ihannelämpötila on kolme astetta. Se tuo Coca-Colassa käytetyt kasvisuutteet ja aromit esiin, Natri sanoo. 

Kylmyys on tärkeää myös hiilihappojen säilymisen kannalta, sillä kylmyys sitoo hiilihapot. 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!