Näihin ruokiin ravitsemusasiantuntijat eivät koske
Järkevään ruokavalioon mahtuu myös herkkuja, mutta tiettyjä ruokia ravitsemusasiantuntijat eivät itse koskaan suosi.
Women’s Health Magazine kysyi joukolta ravitsemusasiantuntijoita, mitä ruokia he eivät suostu koskaan syömään. Vastauksiksi tuli niin lihaisia kuin sokerisiakin ruokia.
Pekoni
Pekoni on täynnä kovaa rasvaa ja suolaa, joita olen vältellyt jo vuosia. En ole syönyt pekonia sitten lapsuuteni. Keri Gans, ruokakirjailija
Pepperoni
En ole koskaan ollut pepperonin ystävä. En pidä sen mausta, mutta mikä vielä tärkeämpää, en halua täyttää pizzaani prosessoidulla lihalla, kun sen sijaan voin laittaa pizzan päälle ravintorikkaita vihanneksia. Keri Gans, ruokakirjailija
Hot dogit
Prosessoitua lihaa täynnä lisäaineita, mutta ei juuri lainkaan proteiinia? Ei kiitos. Joy Bauer, NBC TODAY show
Sokeroidut juomat
En koske sokeripitoisiin juomiin kuten mehuihin tai tee- tai kahvijuomiin. Mieluummin syön nekin kalorit tai säästän ne lasilliseen viiniä. Jaclyn London, Mount Sinai Hospital
Limsat
Virvoitusjuomat ovat nestemäistä karkkia, jolla ei ole mitään ravitsemuksellista arvoa. Miksi joisin niitä? Joy Bayer, NBC TODAY Show
Light-limsat
Kevytlimujen juojat todennäköisesti haluavat maistaa jotain makeaa ilman kaloreita. Valitettavasti sokerihimo vain pahenee limuja juomalla, mikä johtaa liialliseen syömiseen päivän aikana. Suosittelisin poistamaan limut ruokavaliosta ja vaihtamaan ne vaikka kivennäisveteen tai vihreään jääteehen. Keri Glassman, Women’s Health
Keinomakeuttajat
En halua syödä keinotekoisia asioita, jotka eivät sisällä lainkaan ravintoaineita. Katie Cavuto, ravitsemusterapeutti
Murot rasvattomalla maidolla
Vältän muroja, koska suurin osa niistä sisältää paljon sokeria. Muroista ei myöskään saa proteiinia. Vältän myös rasvatonta maitoa, koska se ei maistu yhtä hyvältä kuin rasvaisempi versio. Brooke Alpert, B-nutritiousin perustaja
Lähde: Womenshealthmag.com
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti