Muistithan syödä? 5 hyvää syytä nauttia aamiainen

aamupala (1)
Shutterstock

Aamupalan tärkeydestä muistutetaan usein. Lue viisi hyvää syytä, miksi syödä aamulla!

Eikö sinulla ole aikaa syödä aamuisin? Eikö ruoka maistu heti heräämisen jälkeen? Aamiaisen skippaaminen voi vaikuttaa mielialaan, painoon ja hyvinvointiin, joten yritä ottaa aamupala osaksi päivän ensimmäisiä rutiinejasi.

Tässä viisi syytä, miksi aamupalan syöminen kannattaa:

1. Yön aikana olemme olleet jo tunteja ilman ruokaa. Lukuisat tutkimukset ovat osoittaneet, että aikuiset, jotka eivät syö aamupalaa, eivät pysty toimimaan töissä yhtä hyvin kuin ne, jotka tekevät töitä maha täynnä. Sama pätee koululaisiin.

2. Ilman ruokaa veren sokeriarvot heittelehtivät ja olo voi olla väsynyt ja ärtynyt. Silloin on vaikea tehdä päätöksiä ja pysyä maltillisena.

3. Jos jättää usein aamupalan väliin, tulee sorruttua kaloripitoisiin aamupäivän välipaloihin tai raskaisiin lounaisiin. Tämä saa vyön kiristymään pian.

4. Aamupalan nauttiminen voi auttaa pitämään taudit loitolla. Erään tutkimuksen mukaan päivän aloittaminen kunnon aamupalalla auttaa pitämään diabeteksen kontrollissa ja jotkut aamiaisvalinnat, kuten kaurapuuro, voivat pienentää kolesteroliarvoja.

5. Hyvät tavat tarttuvat. Hyvin koostettu aamupala saa loppupäivänkin valinnat pysymään järkevinä.

VINKKI: Taltuta nälkä ja herkutteluhalu yhdistämällä aamupalaksi ruokia, joissa on paljon proteiinia – kuten kananmunia – sekä ruokia, joissa on terveellisiä rasvoja, kuten pähkinöitä, avokadoa ja oliiviöljyä sekä täysjyväpitoisia ruokia, esimerkiksi runsaskuituisia muroja tai täysjyväleipää.

MTV LIFESTYLE 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja