Muistatko grillatun oluttölkkibroilerin? Saman makuelämyksen saa uunissakin

broileri
SHUTTERSTOCK

Kesäisen grilliherkun maun saa loihdittua myös kotona uunissa – ilman järkyttävää sotkua.

Oluttölkkibroileri oli grillihitti pari vuotta sitten, mutta sen valmistaminen on sotkuisuuden vuoksi käytännössä mahdotonta uunissa.

Yksi yleinen kikka taas mehukkaan broilerin valmistamiseen on sen liottaminen suolavedessä. Näitä kahta kokkaustapaa soveltamalla kesäisen grilliherkun maun saa loihdittua myös talvella tavallisessa uunissa.

Oluessa liotettu broileri myös kypsyy liottamatonta nopeammin. Tällöin broilerin kannattaa olla melko pienissä osissa, jotta olut pääsee todella imeytymään lihaan.

Mehevän broilerin saamiseksi ei siis tarvita pitkää haudutusaikaa myöskään lihan makuvivahteiden korostamista varten, sillä jo pelkkä olut tekee siitä erityisen maukasta.

Kun olueen lisätään hieman sokeria, liha karamellisoituu ihanan makuiseksi. Sokeri tasoittaa oluen kitkeryyttä.

LUE MYÖS:

Lähde: Epicurious

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja