Miksi suomalaiset ostavat tämän "kansallisruoan" eineksenä? Itse tehtynä parasta!

Maksalaatikko
Jani Kinnunen/Sivumaku

Sivumaku-blogissa testattiin tällä kertaa melkoista kansallisherkkua.

Oletko sinä koskaan kokeillut maksalaatikon valmistamista itse vai turvautunut aina einesversioon? Sivumaku-bloggaaja Jani Kinnunen päätti testata, miltä tämä "kansallisruoka" maistuisi kotikeittiöversiona.

– En ole koskaan -pelissä voisin saada pisteen maksalaatikosta. En ole koskaan ostanut sitä. Olen aina pitänyt siitä, kun sitä tuodaan eteen, mutta valitsen muuta, jos saan itse päättää. Olen pitkään miettinyt, miten sen yhden brändin näkemys kansallisherkusta määrittää koko ruokalajia. Maistuisiko itse hyvin tehty maksalaatikko ”väärälle”. Liian erilaiselle, liian voimakkaalle, liian maksaiselle, Kinnunen pohtii.

Niinpä bloggaaja päätti kokeilla Ravintola Juuren Juuri Nyt -kirjan versiota maksalaatikosta, joka vaikutti maukkaalta ja helpolta.

– Moni käyttää (maksalaatikossa) riisiä, Juuri kotimaista ohraa. Sitä parempi. Ja kyllä, lopputulos voittaa sen yhden brändin version, mutta ei ole mitenkään erikoisen makuinen sanan huonossa mielessä. Oma kokemuspohjani on varsin rajallinen, mutta tämä oli reippaasti parasta maksalaatikkoa, jota olen maistanut. On jopa vaikea hahmottaa, miten joku (lihaa syövä) ei tästä pitäisi.

Lue lisää itse tehdystä maksalaatikosta ja nappaa resepti Sivumaku-blogista.

MTV LIFESTYLE

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja