Mies luopui sokerista ja alkoholista kuukaudeksi – terveysvaikutukset hämmästyttivät

shutterstock_15506068
Yllättäviinkin elintarvikkeisiin on tänä päivänä lisätty sokeria. Shutterstock

Sokerin ja alkoholin haitallisuudesta käydyt keskustelut ovat oikeita kestopuheenaiheita, mutta tiesitkö, millaisia vaikutuksia niistä luopumisella voi todella olla terveyteen?

Hollantilainen 22-vuotias Sacha Harland päätti testata, millaisia vaikutuksia sokerista ja alkoholista luopumisella on oikeasti terveyteen. Vaikka hän odottikin suotuisia terveysvaikutuksia, yllättivät kuukauden kestäneen testin tulokset hänet täysin.

Paino putosi liki viisi kiloa

Harlandin kuukauden kestänyt koe tuotti merkittäviä tuloksia, ja ensimmäinen merkki näistä oli se, että hänen painonsa putosi liki viisi kiloa. Tämän lisäksi hänen rasvaprosenttinsa laski yli prosentin. Suotuisat vaikutukset näkyivät myös verenpaineen, kolesterolin ja hemoglobiinin laskemisessa.

Sokerin vaikutus kehoon yllätti

Harland yllättyi kuukauden kestoisen kokeensa aikana kaikkein eniten siitä, kuinka merkittävä vaikutus sokerilla oli ollut hänen oloonsa. Vasta dieetin 25. päivänä hän koki, että mieliteot sokeria kohtaan olivat kadonneet. Lopetettuaan kokeensa Harland kärsi myös univaikeuksista, eikä hän ollut saada unen päästä kiinni ennen aamuyötä.

– Sain puolentoista viikon aikana kahdesti sydämen rytmihäiriöitä sen jälkeen, kun aloitin sokerin syömisen uudestaan, Harland kertoo Daily Mailille.

Lähde: Daily Mail

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja