Merilevätuotteita pois markkinoilta – ei turvallista syötäväksi!
Aduki Oy on ilmoittanut poistaneensa markkinoilta kuivattuja luonnonmukaisia merilevätuotteita niiden korkean jodipitoisuuden vuoksi.
Tullin tekemissä tutkimuksissa selvisi, että Algamar Kombu Laminaria -merilevän (erä 3439-34, parasta ennen 06/2016) jodipitoisuus ylitti moninkertaisesti turvalliseksi katsotun ylärajan jodin saannille, kun tuotetta nautitaan pakkauksessa olevien ohjeiden mukaisesti.
Samoin Algamar Wakame Undaria -merilevän (erä 3956-16, parasta ennen 05/2017) jodipitoisuus ylitti jodin saannille turvalliseksi katsotun ylärajan kaksinkertaisesti, kun tuotetta nautitaan pakkauksessa olevan ohjeen mukaisesti.
Tuotteet ovat olleet myynnissä yksittäisissä terveyskaupoissa ympäri Suomea.
Palautuksiin liittyvissä kysymyksissä pyydetään kääntymään tuotetta Aduki Oy:n puoleen.
Lähde: Evira
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti