Merilevätuotteita pois markkinoilta – ei turvallista syötäväksi!

merilevä -takaisinveto
Shutterstock

Aduki Oy on ilmoittanut poistaneensa markkinoilta kuivattuja luonnonmukaisia merilevätuotteita niiden korkean jodipitoisuuden vuoksi.

Tullin tekemissä tutkimuksissa selvisi, että Algamar Kombu Laminaria -merilevän (erä 3439-34, parasta ennen 06/2016) jodipitoisuus ylitti moninkertaisesti turvalliseksi katsotun ylärajan jodin saannille, kun tuotetta nautitaan pakkauksessa olevien ohjeiden mukaisesti.

Samoin Algamar Wakame Undaria -merilevän (erä 3956-16, parasta ennen 05/2017) jodipitoisuus ylitti jodin saannille turvalliseksi katsotun ylärajan kaksinkertaisesti, kun tuotetta nautitaan pakkauksessa olevan ohjeen mukaisesti.

Tuotteet ovat olleet myynnissä yksittäisissä terveyskaupoissa ympäri Suomea.

Palautuksiin liittyvissä kysymyksissä pyydetään kääntymään tuotetta Aduki Oy:n puoleen.

Lähde: Evira

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!